Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Slováci v Prahe tesne podľahli Čechom a vypadli do C-divízie
Zdielať na

Slováci v Prahe tesne podľahli Čechom a vypadli do C-divízie

PRAHA / Slovenskí futbaloví reprezentanti prehrali s Českom 0:1 v pondelňajšom stretnutí európskej Ligy národov 2018/2019 v Prahe a v 1. skupine B-divízie obsadili posledné tretie miesto. V nasledujúcej edícii novovytvorenej súťaže sa predstavia o jednu výkonnostnú úroveň nižšie.

Zverenci trénera Pavla Hapala odštartovali duel s loptou na kopačkách, ale územnú prevahu nepretavili na výraznejšiu šancu. Naopak, do vedenia išiel domáci výber Jaroslava Šilhavého, keď sa v 32. minúte výborne zorientoval na ofsajdovej línii Patrik Schick a v samostatnom úniku na brankára Martina Dúbravku nezaváhal.

Vedúci zásah dodal Čechom sebavedomie a zvyšok súboja mali pod kontrolou. Slovákom v druhom polčase nepomohli striedania ani zmena rozostavenia. Tomáš Vaclík mal minimum práce a udržal si čisté konto.

​Liga národov vo futbale - 1. skupina B-divízie - Praha - pondelok:

Česko - Slovensko 1:0 (1:0)
Gól: 32. Schick, ŽK: 13. Pavelka - 45. Škrtel, 69. Škriniar, rozhodovali: A. Hérnandez - Sobrino, Cabanero (všetci Španielsko), 16 623 divákov

Zostavy:
Česko: Vaclík - Kadeřábek, Čelůstka, Kalas, F. Novák - Souček - Vydra (64. Gebre Selassie), Dočkal, Pavelka, Jankto (76. Krejčí) - Schick (82. Doležal)
Slovensko: Dúbravka - Pekarík, Škriniar, Škrtel, D. Hancko - Greguš (58. Duda) - Rusnák (58. Mak), Bero, Hamšík, Stoch - Zreľák (79. Nemec)

Súvisiace články