Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
November prinesie dva zápasy v Lige národov. Nový tréner zverejnil prvú nomináciu
Zdielať na

November prinesie dva zápasy v Lige národov. Nový tréner zverejnil prvú nomináciu

Archívna reportáž

BRATISLAVA / V novembri čakajú slovenských futbalistov dva zápasy v Lige národov. Ukrajinu hostia 16. a 19. novembra sa predstavia v Česku. Nový tréner nášho reprezentačného A tímu Pavel Hapal v utorok zverejnil svoju prvú nomináciu.

Po vyše dvojročnej vynútenej pauze sa do kádra národného tímu vracia Miroslav Stoch, ktorý mal z predchádzajúcim trénerom Jánom Kozákom neodpustiteľný konflikt. "Miňo sa vyjadril, že chce reprezentovať a že sa veľmi teší, takže ja som rád a verím, že národnému tímu bude k dispozícii a bude podávať minimálne také výkony ako v Slávii," uviedol Pavel Hapal, tréner reprezentácie Slovenskej republiky. 

Nový tréner povolal do reprezentačného Áčka aj mladíkov z 21-tky. Obrancu Denisa Vavra, brankára Mareka Rodáka, ale z tej predošlej aj kapitána Adama Zreľáka, ktorému futbal opäť chutí. "Začal hrať Bundesligu a strelil v poslednej dobe dva góly," povedal Pavel Hapal.

Zdravotné problémy má defenzívny stredopoliar Celty Vigo Stanislav Lobotka. Podozrenie na zlomeninu ihlice jeho ľavej nohy sa našťastie nepotvrdilo. "On osobne sa cíti ďaleko lepšie, dokonca rozmýšľa, že by cez víkend hral," opísal situáciu tréner reprezentácie.

Zápas s Ukrajinou i prestížny súboj v Prahe s Českom budú prvými dvoma previerkami tímu pod vedením Pavla Hapala.

Súvisiace články