Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Výstavba Národného futbalového štadióna v Bratislave sa blíži do finále
Zdielať na

Výstavba Národného futbalového štadióna v Bratislave sa blíži do finále

BRATISLAVA / Výstavba Národného futbalového štadióna v Bratislave s kapacitou vyše 22 tisíc miest sa blíži do finále. Za pôvodne predpokladaných 75 miliónov eur to má byť jedna z najmodernejších futbalových arén v Európe. Kolaudácia má byť už na jeseň a prvý zápas najneskôr začiatkom budúceho roka.

Investor Ivan Kmotrík v stredu povedal, že v tom časovom rozpätí vzrástli ceny - či už na ľudské zdroje, alebo betón a pribudli aj nové podmienky od Európskej i Svetovej futbalovej federácie na osvetlenie, či inú infraštruktúru.

"Neviem dnes presne povedať o koľko to bude viacej, v čase a v priestore to stále rozoberáme. možno to bude o 7, možno o 12 miliónov, ja by som bol rád, keby to nebolo viac ako 5 - 6 miliónov," povedal Kmotrík. 

Podpora štátu 

Premiér Pellegrini povedal, že bratislavský štadión by napriek mnohým najmodernejším technologickým prvkom mal patriť ku tým lacnejším v prepočte na jedno miesto kapacity. Zároveň je pripravený tvrdo rokovať s investorom a transparentne informovať verejnosť. "Otázka je, aký bude výsledok našich diskusií, a čo všetko bude vedieť na pleciach odniesť investor, a na čo by ešte mohol, ak sa tak rozhodne, prispieť aj štát," uviedol Pellegrini. 

Spokojný primátor

Hlavné mesto malo veľký problém s predražením neďalekého hokejového štadióna, ktorý je spájaný s Jurajom Širokým. Primátor Ivo Nesrovnal je pri futbalovej aréne pokojný. "Zatiaľ sa neobjavili žiadne technologické, alebo procesné problémy, ktoré by naznačovali, že niečo nebude v poriadku. Naopak, tie investície, ktoré sme dostali sú veľmi pozitívne."

Investor v blízkosti štadióna za 800-tisíc eur vybudoval aj futbalové ihrisko s umelou trávou, ktoré je v areáli športovej základnej školy. Bola to požiadavka mestskej časti Novej Mesto.

Pozrite si archívnu reportáž o novom štadióne: 

Súvisiace články