Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Neskutočná štedrosť 19-ročnej futbalovej hviezdy. Mbappé daruje charite celý honorár z majstrovstiev
Zdielať na

Neskutočná štedrosť 19-ročnej futbalovej hviezdy. Mbappé daruje charite celý honorár z majstrovstiev

Zdroj: SITA

PARÍŽ / Francúzsky futbalista Kylian Mbappé získal celosvetové uznanie za svoje výkony na tohtoročných Majstrovstvách sveta vo futbale. Nemalú sumu, ktorú za svoje bravúrne výkony na ihrisko si ale nenechá. Namiesto toho ju daruje na charitu.

Mladá francúzska futbalová hviezda Kylian Mbappé (19) zažiarila na tohtoročných ruských Majstrovstvách sveta vo futbale. Počas šampionátu skóroval za svoj modrý tím až štyrikrát a spolu so svojimi spoluhráčmi priviedol francúzsky tím k víťazstvu a druhému svetovému poháru. Narozdiel od iných sa rozhodol príjmy zo šampionátu darovať charitatívnej organizácii, ktorá poskytuje bezplatné športové vzdelávanie pre hospitalizované a zdravotne postihnuté deti v oblasti športu, Premiers de Cordee.

Organizácia tiež organizuje kampane zamerané na zvyšovanie povedomia o výchove a vzdelávaní pre školy a podniky, uviedla francúzska tlačová agentúra L'Equipe. Po konzultácii so svojími blízkymi Mbappé rozhodol, že prémie z majstrovstiev sveta môžu slúžiť na humanitárne účely. "Kylian je veľký človek," povedal Sebastien Ruffin, generálny riaditeľ charitatívnej organizácie. "Keď to jeho plány dovolia, s radosťou nám pomáha. Má veľmi dobrý prístup k deťom a vždy nájde tie správne slová ako ich podporiť a motivovať. Niekedy s mi zdá, že má väčšiu radosť z toho, keď sa hrá z deťmi, ako keď sa deti hrajú medzi sebou," dodal pre usatoday.com Sebastien Ruffin.

Mbappé podporuje charitatívnu organizáciu už od roku 2017. Podľa dostupných údajov zarobil približne 20-tisíc eur za zápas. Okrem toho mal za výhru na šampionáte zinkasovať prémiu vo výške 300-tisíc eur. Všetky tieto peniaze podľa jeho slov poputujú na podporu detí. 

Súvisiace články