Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
FOTO: Na toto fotograf na zápase Chorvátsko - Anglicko nikdy nezabudne
Zdielať na

FOTO: Na toto fotograf na zápase Chorvátsko - Anglicko nikdy nezabudne

Zdroj: SITA

MOSKVA / Fotograf agentúry AFP do smrti nezabudne na oslavy gólu Chorvátska, ktorým si jeho hráči vybojovali postup do finále Majstrovstiev sveta. Po Mandžukičovom góle na 2:1 ho oslavujúci Chorváti zvalili na zem. Z tohto stretu vznikli unikátne fotografie.

​Radosť chorvátskych futbalistov po dosiahnutí víťazného gólu do siete Anglicka v 109. min stredajšieho semifinále XXI. majstrovstiev sveta v Rusku bola taká veľká, že "vatreni" takmer pripučili jedného z fotografov stojaceho za reklamnými bannermi.

Keď Mario Mandžukič ľavačkou prekonal anglického gólmana Jordana Pickforda, Chorváti sa zbehli k rohovej zástavke osláviť svoj zásah priamo pod sektormi zaplnenými "šachovnicovými" dresmi a šálmi. Pri oslavách sa však zvalili na fotografa, ktorému potom pomáhali na nohy. Zástupca médií to vzal s úsmevom, navyše vďaka tejto situácii získal jedinečné zábery. Televízne kamery tiež zachytili, ako ho chorvátsky stopér Domagoj Vida pri oslavách pre šťastie pobozkal na hlavu.

Agentúra AFP zverejnila na youtube tieto zábery:

Vidovci boli v hlavnej úlohe aj po záverečnom hvizde, keď si kameramani televízneho prenosu vo veľkom všímali Vidovho malého blonďavého synčeka, ktorý naboso pobehoval po trávniku štadióna v moskovských Lužnikách.

SITA

Súvisiace články