Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Historický postup do finále! Chorváti porazili Angličanov
Zdielať na

Historický postup do finále! Chorváti porazili Angličanov

PETROHRAD / Druhý semifinálový zápas na futbalových MS 2018 priniesol súboj Anglicka verzus Chorvátska. V druhej polovici zápasu stále viedli Angličania, no po 60 minúte im gól uštedril Perišić. Po predĺžení napokon zvíťazili predsa len Chorváti.

Postup do finále v tomto zápase znamenal historickú udalosť bez ohľadu na to, o ktorom tíme je reč. Zvíťaziť sa ale v druhom semifinálovom zápase podarilo práve Chorvátsku. Súperov porazili 2:1 po predĺžení. 

Druhý semifinálový zápas 21. futbalových majstrovstiev sveta v Rusku medzi Chorvátskom a Anglickom nepriniesol rozhodnutie v riadnom hracom čase. "Albión" sa ujal vedenia už v 5. min, keď z priameho kopu presne namieril Kieran Trippier. Zverenci Garetha Southgata potom dlho kontrolovali priebeh duelu, ale tesný náskok si neudržali.

V 68. min šikovne zakončil zvnútra šestnástky Ivan Perišič a druhým gólom na turnaji posunul stretnutie do predĺženia. Po 90 minútach tak nasledovalo predĺženie 2x 15 minút. Po 125 minútach prišlo definitívne víťazstvo Chorvátov. Anglicku sa tak historický postup nepodaril.


Finálové derby

Vo finálových zápasoch sa stretnú nasledovné tímy už v nedeľu. 
Súboj o prvé miesto: Francúzsko – Chorvátsko
Súboj o tretie miesto: Belgicko – Anglicko

Zostava druhého semifinálového zápasu: 
Chorvátsko: Subašič - Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinič - Rakitič, Brozovič - Rebič, Modrič, I. Perišič - Mandžukič
Anglicko: Pickford - Walker, Stones, Maguire - Trippier, Alli, Henderson, Lingard, A. Young - Sterling, H. Kane

Súvisiace články