Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Francúzi postúpili do finále MS, zdolali Belgicko 1:0
Zdielať na

Francúzi postúpili do finále MS, zdolali Belgicko 1:0

PETROHRAD / Francúzski futbalisti sa prebojovali do finále majstrovstiev sveta v Rusku, v utorok v Petrohrade zdolali Belgičanov 1:0. O víťazný gól sa postaral v druhom polčase Samuel Umtiti - stopér FC Barcelona v 51. min zužitkoval rohový kop Antoina Griezmanna a poslal "galského kohúta" do finále.

Belgičania nedokázali svojmu súperovi oplatiť prehru spred 32 rokov, v zápase o tretie miesto prehrali po rozstrele zo značky 11 m. Vyradenie ich môže mrzieť o to viac, že na šampionáte v Rusku zakopli vôbec po prvý raz.

Celkovo utrpeli prvý nezdar po takmer dvoch rokoch. Francúzsko si zahrá o titul tretíkrát v histórii. Naposledy v Nemecku 2006 podľahlo v rozstrele Taliansku, predtým sa na domácom šampionáte v roku 1998 tešilo z triumfu - dosiaľ jediného, keď zdolalo Brazíliu. Vtedy bol pri tom, ako kapitán, súčasný tréner Didier Deschamps. Jeho zverenci sa v nedeľu 15. júla v moskovských Lužnikách stretnú s víťazom stredajšieho druhého semifinálového zápasu Chorvátsko - Anglicko, zdolané mužstvo o deň skôr v Petrohrade zabojuje s Belgickom o konečnú tretiu priečku.

Majstrovstvá sveta 2018 vo futbale - Rusko - semifinále:

PETROHRAD (Štadión Krestovskij)
Francúzsko - Belgicko 1:0 (0:0)
Gól: 51. Umtiti, ŽK: 87. N. Kanté, 90.+ Mbappé - 63. E. Hazard, 71. Alderweireld, 90.+ Vertonghen, rozhodoval: Cunha (Urug.)

Zostavy:
Francúzsko: Lloris - Pavard, Varane, Umtiti, Lucas Hernández - Pogba, N. Kanté - Mbappé, Griezmann, Matuidi (86. Tolisso) - Giroud (85. N'Zonzi)
Belgicko: Courtois - Alderweireld, Kompany, Vertonghen -Chadli (90.+ Batshuayi), M. Dembélé (60. Mertens), Fellaini (80. Carrasco), Witsel, De Bruyne - R. Lukaku, E. Hazard

Súvisiace články