Oblačno
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Pokuta 20 000 eur pre Juve za rasistické pokriky fanúšikov
Zdielať na
Futbal

Pokuta 20 000 eur pre Juve za rasistické pokriky fanúšikov

Zdroj: Jope

Na základe pondelňajšieho rozhodnutia športového súdu Talianskej futbalovej federácie (FIGC) musí Juventus Turín musí zaplatiť pokutu 20 000 eur za rasistické prejavy svojich fanúšikov.

Na základe pondelňajšieho rozhodnutia športového súdu Talianskej futbalovej federácie (FIGC) musí Juventus Turín musí zaplatiť pokutu 20 000 eur za rasistické prejavy svojich fanúšikov 4. novembra počas stretnutia najvyššej domácej dlhodobej súťaže Serie A s majstrovským Interom Miláno (1:1).

Tvrdé jadro priaznivcov "starej dámy" častovalo švédskeho útočníka hostí Zlatana Ibrahimoviča s bosnianskym i chorvátskym pôvodom hanlivým pokrikom "špinavý Cigán".

Ibrahimovič si nepochybne vyslúžil nevôľu aj tým, že do Interu zamieril práve z Juventusu pred sezónou 2006/2007, ktorú 27-násobní majstri Talianska museli stráviť v Serii B za podiel na korupčnom škandále.

Odhadom až miliónová prevažne rómska menšina z Rumunska čelí na Apeninskom polostrove zostrenému pohľadu verejnosti po tom, ako bola začiatkom novembra v hlavnom meste brutálne zavraždená Talianka a podozrivým je mladý Róm s rumunským občianstvom.

Zdielať na