Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mladého talentovaného futbalistu zabil úder blesku
Zdielať na

Mladého talentovaného futbalistu zabil úder blesku

Archívna reportáž

KWAZU / NATAL - Mladý, len 21-ročný hráč tímu Maritzburg United Luyanda Ntshangase prehral zápas o svoj život. 1. mája ho trafil blesk, v nemocnici sa ho nepodarilo zachrániť.

Smútiaci futbalový klub v statuse na sociálnej sieti Facebook opisuje Luyandu Ntshangaseho ako jednu zo svojich stúpajúcich hviezd. Maritzburg United je momentálne na štvrtej priečke v juhoafrickej Premier League. "Strata Luyandu, vzrušujúceho mladého hráča s obrovským potenciálom nás mimoriadne zarmútila," hovorí predseda klubu Farook Kadodia. "V mene futbalového klubu Maritzburg United vyslovujeme úprimnú sústrasť rodine Ntshangase." Hráč, ktorý sa prvýkrát predstavil proti tímu Kaizer Chiefs pred dvoma sezónami, veľmi rýchlo napredoval v hierarchii klubu.

Luyanda Ntshangase bol jedným z troch hráčov, ktorých trafil blesk počas zápasu v meste Kwazulu-Natal. Ďalší dvaja hráči utrpeli len ľahšie zranenia, Ntshangaseho však podľa portálu BBC blesk popálil na hrudi. Hráčova smrť je treťou tragédiou, ktorá postihla futbalový klub Maritzburg za ostatné roky. V roku 2016 a 2017 pri dvoch dopravných nehodách zahynuli aj sľubní stredopoliari, 27-ročný Mondli Cele a 20-ročný Mlondi Dlamini.

Pozrite si iný prípad, kedy sa dokonca kamerám podarilo zachytiť moment, kedy blesk trafil hráča priamo na trávniku ihriska:

Súvisiace články