Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Talianskeho policajta obvinili z vraždy
Zdielať na
Futbal

Talianskeho policajta obvinili z vraždy

Zdroj: REUTERS

Talianskeho policajta, ktorý v nedeľu omylom zastrelil 28-ročného priaznivca Lazia Gabriele Sandriho, obvinili z vraždy

Talianskeho policajta, ktorý v nedeľu v snahe ukončiť potýčky dvoch skupín futbalových fanúšikov omylom zastrelil 28-ročného priaznivca Lazia Gabriele Sandriho, obvinili z vraždy. Vo štvrtok to novinárom povedal jeho právny zástupca.

Tridsaťjedenročný muž v uniforme, ktorého meno nezverejnili, na diaľničnom odpočívadle pri Arezze najskôr vystrelil na výstrahu do vzduchu, druhá guľka opustila jeho zbraň náhodou pri behu na miesto roztržky a zasiahla do krku Sandriho sediaceho v aute.

Miestne úrady policajného dôstojníka pôvodne obvinili zo zabitia, vo štvrtok však pridelený sudca prekvalifikoval obvinenie na vyšší stupeň. Svedok, ktorý v čase incidentu sedel vedľa obete výstrelu povedal, že policajt vystrelil druhýkrát z vystretej ruky, teda nie náhodou pri behu, ako znela jeho verzia.

Nešťastný výstrel z Toskánska rozpútal v nedeľu večer na Apeninskom polostrove deväť mesiacov po tragickej smrti policajta pri nepokojoch v Catanii vojnu medzi futbalovými fanúšikmi a bezpečnostnými zložkami.

Predstavitelia Talianskej futbalovej federácie ešte v pondelok večer rozhodli o odložení všetkých stretnutí druhej a tretej najvyššej súťaže na Apeninskom polostrove, ktoré boli na programe počas nadchádzajúceho víkendu. Opatrenie sa netýka Serie A, ktorá nemala na programe žiadne duely z dôvodu reprezentačnej prestávky.

Okrem toho majú všetci "tifosi" zákaz cestovať na stretnutia svojich tímov na ihriskách súperov. Talianska ministerka športu Giovanna Melandriová zdôraznila, že "teraz od nás celý svet očakáva silné a dôležité rozhodnutia" a ak by to bolo nutné, prerušia v Taliansku všetky ligové súťaže aj na niekoľko týždňov.

Zdielať na