Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Trnava zdolala Prešov
Zdielať na
Futbal

Trnava zdolala Prešov

Zdroj: SITA/Viktor Zamborský/ilustračné

Tatran Prešov - Spartak Trnava 0:1 (0:1)

Prešovčania sa corgoňligového súpera nezľakli a začali ofenzívne. V 1. min útočný náznak Zahradníka odvrátila obrana Spartaka. Prešov bol stále agilnejší, ale hostia po prvý raz pohrozili na konci prvej štvrťhodiny hlavičkou Kožucha. Potom na dlhý čas zakončovali už len domáci.

V 19. min rýchlu výmenu lopty nepresne zavŕšil Josl. Šafrankov pokus v 29. min smeroval tesne vedľa pravej žrde. V 33. min najväčšiu šancu domácich mal na hlave Piter-Bučko. Po centri Šafranka hlavičkoval z päťky tesne nad. V 38. min prišla rýchla kontra hostí. Barčíka v koncovke ešte Buchta eliminoval, ale P. Ďuriš zblízka dorazil loptu do opustenej bránky.

Po prestávke sa obraz hry príliš nezmenil, Prešovčania pokračovali v ofenzíve, ale hlavička a ani strela Zahradníka sa neujali. Trnava taktickou hrou držala Tatran na dištanc, hoci ďalšie šance si hostia ani z niekoľkých náznakov nevypracovali. Najväčšiu príležitosť východniarov spálil Piter-Bučko. Lopta aj s prispením trnavských hráčov skončila pri jeho pokuse na brvne. Keď sa nepresadil ani striedajúci Belejík, Spartak si napokon udržal pred odvetou najtesnejší a sľubný náskok.

Futbal - Slovenský pohár 2007/2008 - štvrťfinále - 1. zápas:

Tatran Prešov - Spartak Trnava 0:1 (0:1)
Gól: 38. P. Ďuriš, ŽK: 32. Zahradník, 42. Čep, 56. E. Takáč - 2. Kopúnek, 52. Jakubička, 54. Bernáth, 63. R. Michalík, 67. Poljovka, rozhodovali: Hriňák - Balko, Rendko, 4300 divákov

Hlasy:
Roman Pivarník (tréner Prešova):
"Na zápas s mužstvom z Corgoň ligy sme sa tešili. Náš tím potrebuje takýchto stretnutí čo najviac. Herne sme súboj so Spartakom zvládli. Škoda len, že pred výbornou diváckou kulisou sme nedokázali streliť aspoň gól."

Josef Mazura (tréner Trnavy): "Bol to naozaj kvalitný duel. Domáci nás v ňom zatlačili. Ukázalo sa, že v Prešove to žiadne mužstvo nebude mať ľahké. My sme síce strelili gól a ubránili čisté konto, ale šance pred odvetou považujem za vyrovnané."

Zdielať na