Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Sparta vyhrala, Kisel odkazuje: "Slavia sa nás už bojí"
Zdielať na
Futbal

Sparta vyhrala, Kisel odkazuje: "Slavia sa nás už bojí"

Zdroj: SITA/AP/Petr David Josek

Futbalisti Sparty Praha zvíťazili v pondelňajšej dohrávke 13. kola českej najvyššej súťaže na vlastnom štadióne v derby s Bohemians 1905 (3:1).

Futbalisti Sparty Praha zvíťazili v pondelňajšej dohrávke 13. kola českej najvyššej súťaže na vlastnom štadióne v derby s Bohemians 1905 (3:1) a dostali sa tak už na druhú priečku Gambrinus ligy so stratou štyroch bodov na vedúcu Slaviu. Zverenci trénera Michala Bílka zaznamenali v posledných piatich zápasoch len výhry (tri jednoznačné v lige, jednu v domácom pohári a jednu tesnú v Pohári UEFA na pôde FC Toulouse) a strelili 17 gólov.

"Myslím si, že slavisti sa nás už boja," cituje internetový portál idnes.cz smelé vyjadrenie slovenského stredopoliara "rudých" Karola Kisela, ktorý však ďalej uviedol, že nie je podstatné, kto bude na prvom mieste tabuľky po jesennej časti: "Dôležité je, aby sme Slaviu predbehli najneskôr po 30. kole. Teraz im len ukazujeme, ako sa blížime."

SITA/AP/Petr David Josek

Práve 30-ročný rodák z Košíc, ktorý sa po dvoch rokoch opäť vracia do slovenskej reprezentácie (tréner Kocian ho povolal na kvalifikačné zápasy proti Česku a San Marínu), bol jednou z ústredných postáv úradujúceho českého majstra v ostatných dueloch.

Dokáže strieľať dôležité góly, prihráva na ne a je príkladným bojovníkom. Proti Bohemians mu však aj napriek trom sľubným šanciam pušný prach zvlhol. "Nemôžem dávať góly v každom zápase. Pred koncom som už vedel, že mi to tam nepadne, aj keď som veľmi chcel.

Tak som radšej prihrával a snáď som k nášmu víťazstvu tiež trochu prispel," dodal Kisel, ktorý by v sobotu mohol na Letnej v prestížnom súboji Česko - Slovensko nastúpiť aj proti trom svojim spoluhráčom zo Sparty - Zdeňkovi Pospěchovi, Markovi Kuličovi a Michalovi Kadlecovi.

Zdielať na