Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Martin (Škrtel) na bielom koni aj s ruským titulom
Zdielať na
Futbal

Martin (Škrtel) na bielom koni aj s ruským titulom

Zdroj: ISIFA

Zenit Petrohrad čakal na svoj druhý ruský ligový titul v histórii takmer štvrťstoročie, získal ho po víťazstve 1:0 v poslednom 30. kole domácej najvyššej súťaže na pôde Saturnu Moskovská oblasť

Nedeľa 11. novembra sa zlatými písmenami zapíše do histórie Zenitu Petrohrad. Ruský prvoligista totiž zvíťazil v poslednom 30. kole aktuálnej sezóny najvyššej domácej súťaže (hrá sa systémom jar - jeseň) na trávniku Saturnu Moskovská oblasť gólom českého legionára Radka Šírla 1:0 a do svojej vitríny pridal druhý ligový titul v histórii klubu (predtým v roku 1984).

Tento úspech je zaujímavý aj z pohľadu slovenských fanúšikov, pretože dres mužstva od rieky Nevy obliekajú dvaja reprezentanti SR - brankár Kamil Čontofalský a obranca Martin Škrtel.

Dvadsaťdvaročný stopér odohral aj na ihrisku Saturnu celých 90 minút, Čontofalský presedel celý duel len na lavičke náhradníkov, medzi troma žrďami ho tentokrát nahradil Malafejev. Slováci mali zastúpenie aj v domácom tíme, keď 90 minút absolvoval obranca Peter Petráš, stopér Ján Ďurica sa po zranení do základu nedostal a napokon nenastúpil ani ako striedajúci hráč.

Zenit skončil v konečnom účtovaní ruskej ligy na prvej priečke o dva body (celkovo ich získal 61) pred Spartakom Moskva, ktorý v záverečnom kole zvíťazil na domácej pôde nad mestským rivalom Dinamom 2:1 (góly strieľali Pavľučenko a Wellinton, resp. do vlastnej siete Kováč). Spartak sa z majstrovského titulu tešil deväťkrát z desiatich pokusov v rokoch 1992 - 2001, odvtedy však cennú trofej jeho hráči nad hlavu nezdvihli.

Zverenci holandského trénerského mága Dicka Advocaata sa z Moskvy presunú po skončení zápasu letecky späť do Petrohradu a potom priamo na štadión, kde ich čakajú oslavy titulu spolu s fanúšikmi.

Zdielať na