Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Víťazstvá a prehry I. a II. futbalovej ligy
Zdielať na
Futbal

Víťazstvá a prehry I. a II. futbalovej ligy

Zdroj: SITA/Tomáš Benedikovič/ilustračné

Súhrn výsledkov sobotňajších stretnutí 15. kola druhej najvyššej slovenskej futbalovej súťaže - I. ligy a zápasov 14. kola II. slovenskej futbalovej ligy.

Slovan Duslo Šaľa - Inter Bratislava 1:1 (1:0)

Góly: 45. Tyčiak - 65. Hodek, ŽK: 26. Simonides - 31. Matovič, 60. Kučera, 74. Petrán, 85. Guľa, rozhodovali: Leško - Brendza, Ádám, 720 divákov

Šláger 15. kola sa skončil deľbou bodov. Vedenia sa ujali domáci v závere polčasu, keď Tyčiak zo 14 metrov umiestnenou strelou presne trafil do pravého dolného rohu. Po góle mohlo Duslo zvýšiť svoje vedenie, ale Vencel a Dékány svoje príležitosti premárnili. Druhý polčas priniesol zaujímavý futbal a v 65. min Hodek po centri z pravej strany zblízka hlavou vyrovnal. Diváci sa nenudili, pretože obe mužstvá produkovali dynamický, útočný futbal.

Tatran Prešov - MFK Stará Ľubovňa 1:0 (1:0)

Góly: 11. Takáč, rozhodovali: Matúš - Bóllo, Bobko, 1471 divákov

Hostia zo Starej Ľubovne prekvapili v Prešove sympatickou, otvorenou hrou. Už na začiatku sa pokúšali ohroziť domácu bránku Pagor a Cicman. Na druhej strane kontroval Belejík, no ako prvý rozvlnil sieť Takáč. V 11. min využil chybu brankára Kobra, ktorému po strele Latiaka lopta vypadla z náručia a prešovský útočník ju dopravil do siete. Líder mal v zápase viac z hry a vypracoval si aj podstatne viac streleckých príležitostí, no v ich zahadzovaní sa domáci predbiehali. Prešovského brankára poriadne vystrašil 2 min pred prestávkou Maďarík prudkou strelou pod brvno, ktorú však Talian vyrazil. V druhom polčase sa už stav nezmenil, hoci v záverečných fázach mali Prešovčania na kopačkách i hlavách štyri gólom zaváňajúce príležitosti.

MFK Rimavská Sobota - Slavoj Trebišov 2:1 (1:1)

Góly: 36. Pisár (11m), 51. Nachtman - 26. P. Tomko, ŽK: 25. Sihelský, 55. Jur. Líška, 84. Živanovič - 35. Petričko, 55. Jeníček, 90. P. Tomko, rozhodovali: Prešinský - Košecký, E. Weiss, 429 divákov

Domáci mali od začiatku prevahu, no do vedenia išli nečakane hostia, keď po štandardnej situácii presne hlavičkoval P. Tomko. Gemerčania vyrovnali o desať minút, keď Pisár premenil pokutový kop. Po prestávke totálnxy obrat v zápase zariadil Nachtman, keď po centri Pisára jeho hlavička skončila v sieti. Záverečných dvadsať minút domáci už len strážili výsledok, no hostia z hernej prevahy vyťažili len jednu šancu a P. Tomko sám pred brankárom netrafil bránu.

ŽP Šport Podbrezová - LAFC Lučenec 2:1 (0:1
) - hralo sa v Brezne

Góly: 78. a 82. Rób. Tomko - 32. Baranyai, ŽK: 63. Saini a 74. Baranyai (obaja Lučenec), rozhodovali: Jaška - Cuninka, Petríček, 1100 divákov
Domáci v prvom polčase po nevyužitých šanciach pykali, keď dostali z ojedinelého protiútoku hostí gól. Strelecky disponovaný Róbert Tomko však v druhom dejstve v rozpätí štyroch minút zariadil nielen vyrovnanie, ale aj výhru Podbrezovej.

Súhrn výsledkov sobotňajších zápasov 14. kola II. slovenskej futbalovej ligy:

Skupina Východ:
FK Žiar nad Hronom - Odeva Lipany 2:1 (2:0)
Góly:
4. Kubinec, 39. Podlucký - 63. Matej, rozhodoval: Ježík, 410 divákov

MFK Vranov nad Topľou - FK Čadca 0:0
rozhodoval: Eperješi, 400 divákov

ŠK Aqua Turčianske Teplice - MFK Slovan Sabinov 3:0 (1:0)
Góly: 45. Ždimera (z 11 m), 54. Pravňan, 73. M. Jeťko, rozhodoval: Ronec, 250 divákov

FK Tatran NAO Liptovský Mikuláš - Tatran Prešov "B" 0:3 (0:1)
Góly:
29. a 90.+ Leško, 67. Chitava, rozhodoval: Bochnovič, 300 divákov

Zdielať na