Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Futbaloví záletníci rok bez práva reprezentovať
Zdielať na
Futbal

Futbaloví záletníci rok bez práva reprezentovať

Zdroj: SITA/AP Photo/Yonhap, Lee Joung-hoon

Kórejská futbalová asociácia zverejnila tresty pre štyroch hráčov, ktorí porušili disciplínu na Ázijskom pohári

Reprezentačný dres Kórejskej republiky si celý rok neoblečú štyria futbalisti, ktorí sa podľa nedávneho mediálneho odhalenia hrubo previnili proti disciplíne a životospráve počas júlového Ázijského pohára.

Kapitán a brankár mužstva Lee Woon-jae, strelec anglického Middlesbrough Lee Dong-guk, obranca Kim Sang-sik a ďalší útočník Woo Sung-jong ešte v skorých ranných hodinách 14. júla bez rozpakov a s prispením alkoholu využívali služby ženskej spoločnosti karaoke baru v indonézskej Jakarte, kde výprava sídlila.

Na druhý deň pritom Kórejčania nastúpili po úvodnej remíze so Saudskou Arábiou na svoj druhý zápas v základnej D-skupine s Bahrajnom a prekvapujúco podľahli 1:2, čím ohrozili svoj postup do štvrťfinále. Návšteva sa potom navyše zopakovala deň po blamáži.

Organizátor "výletov" Lee, ktorý je nominovaný aj na ocenenie Ázijský futbalista roka 2007, nemôže tri roky nastúpiť na zápasy, ktoré organizuje národná asociácia, a navyše musí do konca tohto kalendárneho roka odslúžiť 80 hodín verejnoprospešných prác.

Zvyšná trojica má dvojročný zákaz štartu na takýchto podujatiach a v prospech spoločnosti odpracuje 40 hodín bez nároku na honorár. Dištanc sa však netýka najvyššej domácej súťaže.

Jeden z favoritov Ázijského pohára napokon so šťastím postúpil do vyraďovacej fázy, kde ho zastavil v semifinálovej dráme po strelách zo značky pokutového kopu neskorší šampión Irak. V šiestich zápasoch však zverenci trénera Pima Verbeeka, ktorý po šampionáte napriek zisku bronzu odstúpil, strelili iba tri góly.
Dvaja hriešnici pôsobiaci v K-league sa k svojim záletom priznali a kapitán Lee v spoločnosti Woo Sung-jong predniesol v utorok na tlačovej konferencii ospravedlnenie. "Je mi to ľúto. Ako kapitán beriem zodpovednosť na svoje plecia, ostatní sú v tom nevinne. Prijmem akýkoľvek trest," so slzami v očiach povedal Lee.

Zdielať na