Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Najlepším futbalistom sveta za rok 2017 je opäť Ronaldo
Zdielať na

Najlepším futbalistom sveta za rok 2017 je opäť Ronaldo

Portugalčan Cristiano Ronaldo obhájil víťazstvo v ankete Medzinárodnej futbalovej asociácie "The Best". Tridsaťdvaročný kanonier Realu Madrid sa tak stal najlepším futbalistom sveta za rok 2017.

V hlasovaní trénerov a kapitánov národných tímov, novinárov a fanúšikov triumfoval Ronaldo celkom jasne pred svojím dlhoročným rivalom Lionelom Messim z Barcelony. Cristiano získal cez 43 percent hlasov, Argentínčan necelých dvadsať.

Tretí bol najdrahší hráč sveta Neymar, ktorý v lete prestúpil z FC Barcelona do parížskeho St. Germain. Ten nazbieral necelých sedem percent hlasov. Ronaldo ovládol anketu FIFA po piaty raz v kariére, pretým v rokoch 2008, 2013, 2014 a 2016. Stav Ronaldo - Messi je tak momentálne nerozhodný 5:5. "Ďakujem, že ste ma volili. Pokojne tu mohli stáť aj Leo či Neymar. Ďakujem Realu Madrid. Sme prvý raz v Anglicku a ja som vyhral druhýkrát v sérii. Vážim si to, som veľmi šťastný," vraví Ronaldo. 

Na galavečere v londýnskom divadle Palladium si Ronaldo prevzal cenu z rúk veľkých legied. Od Argentínčana Maradonu a Brazílčana Ronalda. Trénerom roka sa stal Zinedine Zidane, ktorý priviedol Real Madrid k španielskemu titulu a k obhajobe triumfu v Lige majstrov. "Biely balet" mal v jedenástke roka až päť hráčov. Cenu pre najlepšieho brankára získal 39-ročný Gianluigi Buffon z Juventusu Turín.

Súvisiace články