Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Real Madrid zdolal Manchester United a obhájil Superpohár
Zdielať na

Real Madrid zdolal Manchester United a obhájil Superpohár

Ilustračné zábery

SKOPJE / Futbalisti španielskeho klubu Real Madrid sa stali po rokoch 2002, 2014 a 2016 štvrtýkrát víťazmi Európskeho superpohára.

V utorňajšom stretnutí 42. ročníka zvíťazili v macedónskej metropole Skopje nad anglickým Manchestrom United 2:1 (1:0). V Arene Filipa II. Macedónskeho v drese úradujúceho šampióna Ligy majstrov skóroval v 24. min brazílsky stredopoliar Casemiro, na 2:0 zvýšil po zmene strán v 52. min španielsky reprezentant Isco. Anglický protivník Realu z Old Traffordu stačil už len skorigovať, v 62. min sa presadil belgický útočník Romelu Lukaku. Manchester United nepridal druhý celkový triumf v Európskom superpohári, dosiaľ uspel jediný raz - v roku 1991.

Za najlepšieho hráča utorňajšieho duelu vyhlásili jedného zo strelcov gólov Realu - Isca. "Mali sme omnoho viac šancí a mohli sme streliť aj ďalšie góly. Na konci zápasu sme to mali trochu zložitejšie, ale celkovo sme podali kompletný výkon a víťazstvo je zaslúžené," povedal 25-ročný záložník podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA).

Real Madrid je prvým tímom od roku 1990, ktorý obhájil prvenstvo v tejto súťaži, vtedy sa to podarilo talianskemu AC Miláno. Tréner Zinedine Zidane je zároveň iba druhým trénerom s triumfom v Európskom superpohári v dvoch sezónach po sebe. Prvým bol Talian Arrigo Sacchi. "Dnešný duel bol takmer dokonalý. Prvý polčas bol úžasný. Po zmene strán sme trochu trpeli, ale vo finálových zápasoch je to úplne normálne. Ukázali sme však charakter a hlad po úspechoch," vyhlásil tréner Madridčanov Zinedine Zidane.

"Som spokojný s výkonom môjho mužstva. V Premier League nemáme Real Madrid. Aj keď máme špičkové mužstvo, súper má odlišný tím s rôznymi vlastnosťami. Stredoví hráči Realu nie sú žiadne repliky - neexistuje žiadna replika Modriča, Toniho Kroosa, Isca ani Casemira. V druhom polčase sme napriek tomu našli spôsob futbalu, ktorý sa protivníkovi nepáči a spôsobili sme mu problémy. Som spokojný, ako sme zareagovali za stavu 0:2, znížili sme a Marcus Rashford sám pred brankárom mohol dokonca vyrovnať. Bojovali sme až do posledných sekúnd, a to je skvelé," vyhlásil kormidelník United José Mourinho. 

Súvisiace články