Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Spečatené! Neymar podpísal zmluvu s PSG na päť rokov
Zdielať na

Spečatené! Neymar podpísal zmluvu s PSG na päť rokov

BARCELONA / Brazílsky futbalista Neymar prestúpil z FC Barcelona do Paríža St. Germain a s francúzskym vicemajstrom podpísal zmluvu do 30. júna 2022.

Predstavitelia parížskeho klubu informáciu potvrdili na svojom oficiálnom webe. "Som veľmi šťastný, že som prestúpil do Paríža St. Germain. Odkedy som v Európe, tento klub patrí medzi tie najsúťaživejšie a najambicióznejšie," uviedol bezprostredne po prestupe najdrahší hráč v histórii futbalu.

"S neopísateľnou radosťou a hrdosťou vítame Neymara v Paríži St. Germain. Je to jeden z najlepších hráčov súčasnosti. Jeho mentalita, sila a vodcovstvo z neho robia vynikajúceho futbalistu" povedal pre klubový web prezident PSG Nasser Al-Khelafi.

Španielsky futbalový veľkoklub FC Barcelona vo štvrtok popoludní dostal od zástupcov Brazílčana Neymara sumu 222 milión eur. Najdrahší futbalový prestup v histórii. Neymar sa už rozlúčil s hráčmi Barcelony

Ide o výstupnú klauzulu v zmluve 25-ročného útočníka, ktorá znamená ukončenie spolupráce s katalánskym mužstvom. Znamená to, že Neymarovi už nič nebráni v odchode do francúzskeho tímu Paríž St. Germain, o ktorom sa intenzívne hovorí a píše už dlhší čas. "Klub odovzdá Európskej futbalovej únii (UEFA) detaily tejto finančnej transakcie, aby bolo možné vyhodnotiť prípadné disciplinárne konanie," uvádza sa na webe klubu FC Barcelona.

Súvisiace články