Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zápas Ružomberka s Evertonom obmedzí dopravu, v pohotovosti je aj polícia
Zdielať na

Zápas Ružomberka s Evertonom obmedzí dopravu, v pohotovosti je aj polícia

RUŽOMBEROK / Ružomberok dnes žije futbalom. Domáci tam večer odohrajú odvetný zápas tretieho predkola Európskej ligy proti favorizovanému anglickému Evertonu. Na bezpečnosť budú dohliadať desiatky policajtov. Štadión pod Čebraťom je beznádejne vypredaný. Pre fanúšikov, ktorým sa neušli lístky, pripravila radnica náhradnú alternatívu.

Futbalové stretnutie, ktoré sa už teraz veľkým písmenami zapísalo do histórie ružomberského futbalu, budú môcť fanúšikovia sledovať aj na veľkom plátne na námestí pred mestským úradom. "Na štadión sa vojde necelých päť tisíc fanúšikov, tak sme pred mestským úradom spravili fanzónu. Už od šiestej sa tu môžu schádzať fanúšikovia," uviedol primátor Ružomberka Igor Čombor.

Brány ružomberského štadióna sa otvoria o štvrť na osem večer, hodinu a pol pred úvodným výkopom. So zápasom súvisia aj viaceré dopravné obmedzenia v okolí štadióna. Bude uzavretá Makovického ulica a na Športovej ulici nebudú môcť vozidlá stáť. Na zápase nebude možné predávať ani požívať alkoholické nápoje. Fanúšikovia Ružomberka si preto vychladené pivo dopriali pred zápasom.

"Budeme sa snažiť zo seba dať všetko, budeme hučať, nech vidia Angličania, že tu to žije a že nie sme zaspatí, ako u nich." hovorí Juraj Haríň z Fanklubu Concordia 1906.

Pozadu nezaostávajú ani fanúšikovia Evertonu. Základňu si urobili v centre mesta. Do Ružomberka ich má prísť podľa oficiálnych informácií asi 500. V pohotovosti pred zápasom nie sú len oba futbalové fankluby, ale aj polícia. Zápas hodnotia ako rizikový, s čím sú spojené prísne bezpečnostné opatrenia.

Nad mestom budú lietať drony

"K dispozícii máme služobné kone na zabezpečenie verejného poriadku. Nad mestom sa budú vznášať dva policajné drony. Taktiež v prípade väčšieho narušenia poriadku je pripravená poriadková jednotka na zákrok," hovorí riaditeľ Okresného riaditeľstva polície Vladimír Polkoráb.

Futbalisti MFK Ružomberok podľahli Evertonu na jeho pôde len najtesnejším rozdielom 0:1. Pre postup do vyraďovacej časti Európskej ligy UEFA musia dnes súpera zdolať najmenej dvojgólovým rozdielom.

Hráči Evertonu na čele s hviezdnym Waynom Rooneym prišli do Ružomberka v stredu. Pristáli na letisku v Poprade. Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články