Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ďalší megaprestup je na svete. Lukaku odchádza do Manchestru
Zdielať na

Ďalší megaprestup je na svete. Lukaku odchádza do Manchestru

MANCHESTER / Po dovolenke, ktorú strávil v Kalifornii s kamarátom a zároveň novým spoluhráčom Paulom Pogbom, sa už belgický útočník Romelu Lukaku pripojil k Manchestru United. Ten ho kúpil z Evertonu za 85 miliónov eur.

Červení diabli sú na sústredení práve v Kalifornii, konkrétne v Los Angeles, a tak to dvojica Pogba - Lukaku nemala ďaleko.

Je to duo, ktoré predstavuje poriadny balík peňazí, veď francúzsky reprezentant prišiel vlani na Old Trafford z turínskeho Juventusu za vyše sto miliónov eur, pričom ďalších dvadsať miliónov išlo do vrecka jeho agentovi Minovi Raiolovi.

Dvadsaťštyriročný kanonier Romelu Lukaku podpísal s Manchestrom United päťročný kontrakt. Jeho súčasťou je aj opcia na ďalší rok.

Robustný Belgičan nasúkal za Everton súperom v minulej sezóne Premier League 25 gólov a bol druhým najlepším strelcom súťaže. V tíme trénera Josého Mourinha by mal na hrote zaplátať diery po odchodoch skúsených útočníkov Zlatana Ibrahimoviča a Wayna Rooneyho.

Ten zamieril opačným smerom ako Lukaku, po trinástich rokoch sa vrátil do Evertonu. Tomu by mal klub z Manchestru pri naplnení istých kritérií dvakrát doplatiť sumu osem aj pol milióna eur počas päťročného trvania Belgičanovho kontraktu.

Ide o bonusy za strelené góly, medzinárodné zápasy či zisk veľkých trofejí. V takom prípade by sa Lukakuova hodnota vyšphala možno ešte vyššie, než bola tá v prípade Paula Pogbu, ktorý je doteraz historicky najdrahším futbalistom.

Súvisiace články