Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Fico prijal futbalistov dvadsaťjednotky. Vypadnutie ho mrzí
Zdielať na

Fico prijal futbalistov dvadsaťjednotky. Vypadnutie ho mrzí

BRATISLAVA / Veľké športové výkony, prekvapenia, ale aj sklamanie. Takto sa niekoľkými slovami dá opísať účasť slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na majstrovstvách Európy. Aj napriek tomu, že chlapcom sa pre Slovensko medaily vybojovať nepodarilo a o vlások im ušlo samotné semifinále, rozhodne predviedli výkon, za ktorý sa hanbiť nemusia.

To si uvedomuje aj premiér, ktorý sa s nimi stretol na Úrade vlády. 

Po veľkom sklamaní a napísaní listu šéfovi UEFA sa premiér tu na Úrade vlády stretol so slovenskou reprezentáciou do 21 rokov, ktorej postup do semifinále na ME utiekol vďaka neférovej hre Talianska s Nemeckom.

"Veľmi ma mrzí chlapci a hovorím to aj o tíme, ktorý tu je, čo sa stalo pokiaľ ide o zápas medzi Talianskom a Nemeckom. Ale to sú podrazy, na ktoré musí byť človek v živote niekedy pripravený," vyhlásil Fico.

"Na druhú stranu musíme povedať, že možno sa ten zápas Nemecko s Talianskom neniesol v duchu fair play, ale keďže im to stačilo, tak možno by to urobilo aj hocijaké iné mužstvo. My sme z toho veľmi smutní, ale krivdu necítime," povedal reprezentant, Martin Valjent. 

Šikovnosť a ani pokora chlapcom nechýba práve naopak.

"Je to neuveriteľná generácia, neuveriteľný kolektív. Bol som s nimi po celý čas v Poľsku a musím povedať, že ja som niečo lepšie, niečo krajšie, ani v rámci klubového futbalu, ani v rámci siedmich rokov pri reprezentácii nezažil," pochvaľoval si prezident Slovenského futbalového zväzu, Ján Kováčik. 

"Preto možno aj tie moje emócie, ja som s nimi prežil tri krásne roky, bola to úžasná partia," dodal na záver tréner slovenskej dvadsaťjednotky, Pavel Hapal.  

Súvisiace články