Oblačno
19°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Slovensko vyhralo na Malte a poskočilo na druhú priečku
Zdielať na

Slovensko vyhralo na Malte a poskočilo na druhú priečku

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / V F-skupine kvalifikácie o postup na MS 2018 vo futbale Slovensko zvíťazilo u súpera na Malte 3:1 (2:1) a dosiahlo tzv. povinné víťazstvo.

Malta - Slovensko 1:3 (1:2)

Góly: 14. Farrugia - 2. Weiss, 41. Greguš, 84. Nemec

ŽK: Farrugia, Camilleri - Škrtel, Nemec, Kucka, ČK: 78. Farrugia po 2. ŽK - 90.+ Nemec po 2 ŽK, rozhodovali: Palabiyik - Satman, Olguncan (všetci Tur.), 4280 divákov.

Malta: Hogg - Attard, Muscat, Magri, Camilleri (Baldacchino), Zerafa - Sciberras - P. Fenech, Schembri (90.+ Montebello), Gambin (73. Kristensen) - Farrugia

SR: Kozáčik - Pekarík, Škrtel, Škriniar, Hubočan - Hrošovský - Mak (50. Hamšík), Kucka (74. Ďuriš), Greguš, Weiss (86. Rusnák) - Nemec

Prvá strela na bránku na Národnom štadióne Ta´Qali znamenala prvý gól. Vladimír Weiss v 2. min otvoril skóre. V 14. min prišla chyba stopéra Milana Škriniara a domáci útočný hrot Jean Paul Farrugia nečakane vyrovnal.

Keď sa už zdalo, že málo zaujímavý prvý polčas vyústi do remízového konca, Ján Greguš strelou po zemi prekvapil domáceho brankára Andrewa Hogga. V 84. min víťazstvo hostí spečatil gólom na 3:1 Adam Nemec.

Slováci majú po piatich vystúpeniach v F-skupine kvalifikácie MS 2018 tri víťazstvá a dve prehry, čiže 9 bodov. Najbližší súboj kvalifikácie MS 2018 odohrajú zverenci Jána Kozáka 10. júna v Litve.

Ján Kozák (tréner SR): "Do poslednej chvíle sme čakali, aký bude Hamšíkov zdravotný stav. Marek pociťoval bolesti, preto sme sa dohodli, že zvládne iba určitý časový úsek. Bolo potrebné, aby vstúpil do druhého polčasu. Každý kvalifikačný zápas je ťažký. Začali sme výborne, potom sme po zbytočnej chybe inkasovali, čo naštartovalo súpera. Taký skúsený hráč ako Adam Nemec, ak hral pod žltou kartou a urobil nejakú hlúposť, je to škoda. Škoda aj Kuckovej karty, bol veľmi nervózny a mal niekoľko zákrokov na hrane. Aj preto som ho striedal, bolo tam riziko červenej karty," 

Matúš Kozáčik (brankár SR): "Bolo to veľmi ťažké. Malta hrala naozaj zodpovedne. Rozhodnuté bolo až po našom treťom góle. Pri vylúčení súperovho útočníka som cítil, že zahral rukou, našťastie to rozhodca videl a odpískal. Bolo dôležité, že pred polčasom sme dali druhý gól, ten nám dosť pomohol. Malťania boli uvoľnení, nemali čo stratiť, pre nás to bolo presne naopak, mohli sme iba stratiť. Takéto zápasy sú najťažšie."

Marek Hamšík (stredopoliar SR): "Na začiatku to bol krásny gól Vladka Weissa, potom sme si to inkasovaním gólu trochu skomplikovali. Veľmi potrebný bol náš gól na 2:1. Na konci zápasu sme už len zvýšili náskok. Chcel som mužstvu pomôcť čo najviac. Celý týždeň som so svojím zdravotným stavom neabsolvoval ani jeden tréning, nechcel som riskovať. Posledný tréning v sobotu večer som nedokončil a vyzeralo to skepticky. Teraz mám síce sval o čosi viac stŕpnutý, ale vydržal a nie sú tam komplikácie. Doliečim sa a budem pripravený na taliansku ligu."

Súvisiace články