Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Myjava absolútne nesúhlasí s rozhodnutím DK SFZ. Odvolá sa
Zdielať na

Myjava absolútne nesúhlasí s rozhodnutím DK SFZ. Odvolá sa

MYJAVA / Spartak Myjava absolútne nesúhlasí s rozhodnutím disciplinárnej komisie Slovenského futbalového zväzu (SFZ) v súvislosti s odstúpením z najvyššej domácej súťaže Fortuna ligy 2016/2017 pred jej jarnou časťou a odvolá sa v plnom rozsahu.

Na utorňajšej tlačovej besede to predznamenal generálny manažér Peter Halabrín: "Budeme bojovať všetkými cestami."

DK SFZ minulý štvrtok potrestala Spartak Myjava pokutou 75 000 eur a preradením A-tímu "kopaničiarov" do štvrtej najvyššej slovenskej súťaže od sezóny 2017/2018. Disciplinárka konala na základe podnetu od Únie ligových klubov (ÚLK), riadiacej organizácie Fortuna ligy. "Išlo o mimoriadne porušenie viacerých predpisov SFZ - Stanov, Súťažného poriadku, Disciplinárneho poriadku, Rozpisu republikových súťaží - čo zohľadnila disciplinárna komisia vo svojom rozhodnutí," informoval zástupcov médií manažér komunikácie a PR SFZ Juraj Čurný. Ak sa Myjava odvolá, bude sa tým zaoberať DK, ktorá môže rozhodnutie zrušiť, zmeniť alebo posunúť ho na odvolaciu komisiu SFZ.

Podľa informácie zverejnenej na webe SFZ DK potrestala Spartak Myjava "za porušenie povinností vyplývajúcich z predpisov SFZ, závažné porušenie princípov a ustanovení Stanov SFZ, Súťažného poriadku a poškodenie dobrého mena futbalu a SFZ a zásady fair-play spojenej s narušením integrity dotknutej súťaže". Peter Halabrín odmietol akceptovať oprávnenosť ktoréhokoľvek z uvedených bodov.

ÚLK už dávnejšie rozhodla, že jarná časť súťažného ročníka 2016/2017 bude mať vo Fortuna lige iba 11 účastníkov. Zápasy Myjavy z jesene anulovali a Spartak sa v zmysle súťažného poriadku stal prvým a jediným zostupujúcim klubom.

Súvisiace články