Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Bude Eto'o spoluhráčom Ďuriša? Koniec v Plzni sa blíži
Zdielať na

Bude Eto'o spoluhráčom Ďuriša? Koniec v Plzni sa blíži

PLZEŇ / Slovenský futbalový reprezentant Michal Ďuriš mieri z Viktorie Plzeň do tureckého Antalyasporu.

Informoval o tom web iSport.cz, podľa ktorého sú rokovania v pokročilej fáze a v súvislosti so základnými parametrami transferu sú všetky strany dohodnuté. Prestup však ešte nie je uzavretý, dodáva spomenutý zdroj s dôvetkom, že o Ďuriša je záujem aj v Rusku. V ostatnom období sa skloňoval aj interes Maccabi Tel Aviv, Legie Varšava, Wisly Krakov, dánskych klubov FC Midtjylland a Bröndby Kodaň či švajčiarskeho FC Lugano.

O možnom odchode 28-ročného útočníka z tímu úradujúceho českého šampióna sa hovorí od záveru jesennej časti, účastník ME 2016 nebol spokojný so svojou pozíciou v mužstve a časom stráveným na ihrisku. Ďuriš bol v uplynulej sezóne so 16 gólmi najlepším kanonierom Plzne v najvyššej českej súťaži.

"Môžem potvrdiť, že registrujeme konkrétnu ponuku jedného tureckého klubu. Je však nevyhnutné, aby všetko prebehlo k absolútnej spokojnosti Plzne aj samotného hráča. To je pre mňa sväté," podotkol hráčov agent Pavel Zíka.

Najväčšou hviezdou Antalyasporu je kamerunský kanonier Samuel Eto'o, niekdajší ofenzívny ťahúň FC Barcelona. V kádri aktuálne 9. tímu v tabuľkovom poradí najvyššej tureckej súťaže figuruje aj český obranca Ondřej Čelůstka či Eto'ov krajan Jean Makoun, bývalý hráč francúzskeho Olympique Lyon.

Plzeň trénersky vedie Slovák Roman Pivarník, k dispozícii má okrem Ďuriša aj jeho krajanov Matúša Kozáčika, Mareka Bakoša, Jakuba Hromadu, Patrika Hrošovského a Martina Chriena.

Súvisiace články