Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Bakošova hlavička znamenala proti rímskemu AS cenný bod
Zdielať na

Bakošova hlavička znamenala proti rímskemu AS cenný bod

PLZEŇ / Vstup do skupinovej fázy Európskej ligy v podaní futbalistov Plzne bol remízový.

Úradujúci český šampión pred vyše 10-tisícovou diváckou kulisou v Doosan Arene už v 3. min prehrával s AS Rím 0:1, keď Argentínčan Diego Perotti premenil pokutový kop. Prešlo ďalších osem minút a slovenský útočník vo farbách Viktorky Marek Bakoš hlavou pretlačil do bránky hostí loptu po centri Martina Zemana. Ďalšie góly už do konca zápasu nepadli.

"Bolo to vyčerpávajúce, AS Rím potvrdil svoje kvality. Súper nás na začiatku do ničoho nepustil a nakoniec z toho bol pokutový kop. Potom sa Rimania možno trochu uspokojili a my sme to využili. Pred zápasom sme sa rozprávali o tom, že chceme hrať po stranách a posielať dobré lopty do vápna. Nakoniec nám presne to aj vyšlo, škoda, že len raz. Som rád, že som trafil, ale dôležitejší je bodový zisk," cituje oficiálny web fcviktoria.cz 33-ročného Mareka Bakoša.

V bránke Viktorie chýbal iný slovenský reprezentant Matúš Kozáčik, na zápasovej súpiske neboli ani Patrik Hrošovský a Jakub Hromada. "Matúšovi na stredajšom tréningu trochu stuhol chrbát a bolo jasné, že do ďalšieho dňa sa nedá dokopy. Nerozhodilo ma to, tešil som sa, že si zachytám," povedal Petr Bolek, ktorý sa vo štvrtok večer objavil medzi žrďami plzenskej bránky. Rozšírené vysvetlenie na neúčasť Kozáčika pridal tréner Roman Pivarník pre idnes.cz: "Nie je to nič vážne, ale ochoreli mu deti a on chytil od nich virózu. Je aj unavený a z reprezentácie sa vrátil dokopaný. Je v tom aj seknutý chrbát."

K neúčasti šikovných slovenských stredopoliarov Hromadu a Hrošovského kormidelník Viktorie poznamenal: "Hromada má svalové zranenie a nevieme, ako dlho sa bude liečiť. Hrošovský už začal trénovať s mužstvom Maródoval šesť týždňov a čoskoro by mal byť pripravený nastúpiť."

Súvisiace články