Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Trenčín prekvapil dobrým výkonom a víťazstvom nad Rapidom
Zdielať na

Trenčín prekvapil dobrým výkonom a víťazstvom nad Rapidom

VIEDEŇ / Futbalisti AS Trenčín nepostúpili do skupinovej fázy Európskej ligy 2016/2017. Zverenci trénera Martina Ševelu síce zvíťazili 2:0 na pôde rakúskeho SK Rapid Viedeň vo štvrtkovej odvete play-off, no keďže v minulotýždňovom prvom meraní síl podľahli v Žiline 0:4, do hlavnej fázy súťaže prenikol Rapid.

Skóre duelu otvoril v 12. min Angličan James Lawrence, ktorý získal loptu a strelou z hranice šestnástky prekonal slovenského reprezentanta v bránke Rapidu Jána Novotu. Druhý gól Trenčína pridal v 35. min Jakub Paur - hlavičkoval presne k vzdialenejšej pravej žrdi. Trenčania sa usilovali o tretí gól a zdramatizovanie súboja, pribrzdilo ich však vylúčenie Denisa Janča v 53. min. Rapid následne prevzal iniciatívu, ale ani Viedenčania už nedokázali skórovať.

Pre Trenčín sa skončila púť tohtosezónnou pohárovou Európou, Rapid nebude chýbať pri piatkovom žrebe skupinovej fázy EL.

Európska liga 2016/2017 - play-off - odveta:
SK Rapid Viedeň (Rak.) - AS Trenčín (SR) 0:2 (0:2) - prvý zápas 4:0, do skupinovej fázy postúpil Rapid Viedeň
Góly: 12. Lawrence, 35. Paur, ŽK: 56. Schaub - 44. Aliko Bala, 46. Jančo, 52. Paur, 56. Holúbek, ČK: 53. Jančo (Trenčín) po druhej ŽK, rozhodoval: Stavrev (Maced.), 21 200 divákov

Rapid: Ján Novota - Pavelič, Dibon, M. Hofmann, Auer - Močinič, Grahovac - Schaub (90.+ S. Hofmann), Murg (46. Schwab), Traustason (83. Schrammel) - Joelinton
Trenčín: Šemrinec - M. Šulek, Udeh, Kleščík, Holúbek (84. Halgoš) - Ket (64. Kingsley Madu), Lawrence - Jančo - Paur, Janga, Aliko Bala (79. E. Prekop)

Rapid bol blízko ku gólu už v 3. min odvetného duelu: Joelinton ustál súboj a zľava sa rútil sám na bránku, Šemrinec však jeho úmysel vystihol a loptu nepustil pomedzi svoje nohy. Trenčín udrel z prvej príležitosti - v 12. min aktívny Lawrence získal loptu od Močiniča a strelou z hranice pokutového územia prekonal Novotu. Rapid viackrát prenikol do blízkosti trenčianskeho gólmana, ale Šemrinca vážne neohrozil. Po polhodine hry hlavičkoval Aliko Bala z 11 metrov tesne vedľa pravej žrde Novotovej bránky. V 35. min sa Trenčania po tretí či štvrtý raz ocitli v pokutovom území a opäť z toho vyťažili gól - Holúbekov center usmernil Paur hlavou presne k vzdialenejšej pravej žrdi. Rapid, s náskokom skresaným na polovicu, mierne zneistel.

Ambície Trenčanov pre druhý polčas výrazne naštrbili úvodné minúty tohto dejstva. Jančo dostal dve žlté karty počas siedmich minút a musel odísť z arény. Iniciatívu vzápätí prevzalo domáce mužstvo, neuspelo však pri pokusoch Paveliča ani Auera. V 66. min Janga v ojedinelej príležitosti AS Trenčín hlavičkoval do Novotovho náručia. O päť minút neskôr potvrdil trápenie Rapidu v ofenzíve Traustason, ktorý zvnútra pokutového územia nenamieril medzi žrde. V 87. min nepochodil v záverečnej príležitosti odvety Schaub, ktorý bol s tromi gólmi hrdinom Rapidu v Žiline.

Súvisiace články