Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Rapidu sa pod Dubňom páčilo. Trenčínu strelil štyri góly
Zdielať na

Rapidu sa pod Dubňom páčilo. Trenčínu strelil štyri góly

ŽILINA / Futbalisti AS Trenčín sú po prvom zápase play-off veľmi ďaleko od postupu do skupinovej fázy Európskej ligy 2016/2017.

Trenčania vo štvrtok v Žiline prehrali 0:4 s favorizovaným rakúskym mužstvom SK Rapid Viedeň a pred budúcotýždňovou odvetou na pôde súpera sú ich šance na celkový úspech v tomto súboji minimálne.

Hráči úradujúceho slovenského šampióna čelili na štadióne v Žiline veľkému množstvu príležitostí hosťujúceho tímu, odmenou pre Rapid bol hetrik Louisa Schauba a presný zásah Stefana Schwaba. V základnej zostave viedenského klubu bol aj slovenský reprezentačný brankár Ján Novota, ktorý bol v prvom polčase prakticky bez práce, po zmene strán dvakrát podržal svoj tím.

Odveta je na programe vo štvrtok 25. augusta o 21.05 h vo Viedni.

Európska liga 2016/2017 - play-off - prvý zápas:

AS Trenčín (SR) - SK Rapid Viedeň (Rak.) 0:4 (0:1) - hralo sa v Žiline
Góly: 32., 54. a 83. Schaub, 73. Schwab, ŽK: 77. M. Šulek (Trenčín), rozhodoval: Johannesson (Švéd.), 4065 divákov

Trenčín: A. Chovan - M. Šulek, Udeh, Kleščík, Holúbek - Lawrence (80. Ket) - Paur, Jančo (62. Ibrahim Rabiu) - Kalu, Janga, Aliko Bala (63. E. Prekop)
Rapid: Ján Novota - Pavelič, Schösswendter, Dibon, Schrammel - Grahovac, Močinič - Schaub (85. Auer), Schwab, Schobesberger (50. Murg) - Joelinton (84. Entrup)

Trenčania v úvode súboja držali loptu vo svojej moci a usilovali sa preniknúť do Novotovej blízkosti, neveľmi úspešne. V 10. min prvýkrát pohrozili hostia, Joelinton zľava opečiatkoval pravú žrď. O desať minút neskôr prenikol po pravom krídle domáci Janga, jeho spätná prihrávka však nemala adresáta; vzápätí sa medzi žrde nevošla Paurova hlavička. Počas nasledujúcich dvadsiatich minút však akoby boli na ihrisku len hráči Rapidu. Najskôr Pavelič po brejku z čistej pozície vystrelil tesne vedľa pravej žrde, následne Udeh na poslednú chvíľu zblokoval Joelintonov pokus a brankár Chovan zneškodnil strelu osamoteného Schobesbergera. V 32. min sa Rakúšania konečne dočkali, Schwabov presný center usmernil hlavičkou do siete Schaub - 0:1. O tri minúty neskôr chyboval kapitán AS Kleščík; Joelintonovu gólovú strelu vytlačil Chovan a pohodlné zakončenie do prázdnej bránky Schaubovi prekazil vracajúci sa Kleščík. V 37. min Schobesberger dostal loptu do siete, ale z ofsajdovej pozície, gól preto neplatil. Trenčania sa v prvom polčase zmohli už len na Udehovu hlavičku nad bránku v nadstavenom čase.

Futbalisti AS vstúpili do druhého dejstva aktívne, v náznaku príležitosti sa ocitli Aliko Bala, Jančo aj Janga. Keď sa Trenčín nadychoval k náporu, Rapid zasadil úder: v 54. min sa po rohovom kope opäť hlavou presadil Schaub, ktorý bol bez strážcu pri ľavej žrdi. O dve minúty mohol skorigovať skóre Lawrence, ale jeho hlavička sa tesne nevošla do Novotovej svätyne. Rapid v komfortnej pozícii nechal Trenčanov hrať, domáci však príliš nehrozili. Aktívny Schwab v 73. min ešte vylepšil vyhliadky Viedenčanov na postup - prenikol po pravej strane ihriska a preloboval Chovana - 0:3. Desať minút pred koncom mal slovenský zástupca dve veľké príležitosti na skórovanie, Jangovu gólovú hlavičku však zneškodnil jeden zo zadákov Rapidu a následne sa zaskvel Novota, ktorý chytil loptu tesne pred bránkovou čiarou. V 83. min hrdina hostí Schaub prepálil Chovana, zavŕšil svoj hetrik, spečatil výsledok prvého zápasu a prakticky aj postup Rapidu do skupinovej fázy.

Súvisiace články