Jasno
12°
Bratislava
Servác
13.5.2024
AS Trenčín v play-off Európskej ligy proti Rapidu Viedeň
Zdielať na

AS Trenčín v play-off Európskej ligy proti Rapidu Viedeň

NYON / Úradujúci slovenský futbalový šampión AS Trenčín po vyradení Legiou Varšava v 3. predkole Ligy majstrov a následnom presune do Európskej ligy 2016/2017 nastúpi v play-off o postup do skupinovej fázy tejto druhej najprestížnejšej klubovej súťaže na "starom kontinente" proti rakúskemu Rapidu Viedeň, kde chytá reprezentant SR Ján Novota.

Rozhodol o tom piatkový popoludňajší žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. Prvé stretnutie odohrajú 18. augusta v Žiline, odveta je na programe o týždeň neskôr 25. 8. vo Viedni. Tím pod trénerským vedením Martina Ševelu mal v prvej žrebovanej skupine status nenasadeného mužstva.

Pre hráčov AS Trenčín okrem Rapidu Viedeň prichádzali do úvahy za protivníkov v play-off EL ešte aj KRC Genk (Belg.), Olympiakos Pireus (Gréc.), BATE Borisov (Biel.) a FC Midtjylland (Dán.).

Martin Ševela (tréner AS Trenčín): "Žreb sme, samozrejme, sledovali, aj s celým realizačným tímom. Musím sa priznať, že som si želal práve Rapid. Pokiaľ ide o cestovanie, je to len kúsok, ich štadión je nádherný. Verím, že naši fanúšikovia budú mať možnosť vycestovať a podporiť nás aj v Rakúsku. Je to rakúsky futbal, nemali by sme mať zbytočné obavy alebo strach. Vieme, že skončili na druhom mieste v domácej lige. Silu Rapidu by som prirovnal k viedenskej Austrii, ktorú sme videli v konfrontácii so Spartakom Trnava. Je to pre nás prijateľný súper. Neželal som si BATE Borisov, tam je to prešpikované bieloruskými reprezentantmi. Neprial som si ani grécky Olympiakos Pireus a ani Genk, belgická liga je kvalitná. Dánsky FC Midtjylland sa mi ešte celkom pozdával. So žrebom môžeme byť spokojní; cieľom je, samozrejme, postup do skupinovej fázy. Začíname doma, mali by sme opäť hrať v Žiline, je to veľmi pravdepodobné. Už by sa patrilo, aby sme miestny štadión a naše tamojšie európske účinkovanie pokrstili víťazstvom, pretože v predchádzajúcich štyroch zápasoch sme tam nezvíťazili ani raz - proti Legii Varšava, Olimpiji Ľubľana, Steaue Bukurešť a ani Hullu City."

Súvisiace články