Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Šesťgólový Griezmann skočil na 4. miesto medzi strelcami
Zdielať na

Šesťgólový Griezmann skočil na 4. miesto medzi strelcami

MARSEILLE / Francúzsky futbalista Antoine Griezmann sa so 6 gólmi ocitol už na štvrtom mieste medzi najlepšími strelcami histórie európskych šampionátov.

Posunuli ho tam dva góly v semifinálovom súboji proti Nemecku (2:0) v Marseille, ktorými rozhodol o postupe Francúzska do finále. Na čele historického poradia kanonierov je duo Michel Platini a Cristiano Ronaldo s 9 gólmi, pričom portugalský líder má rovnako ako Griezmann šancu vylepšiť svoje skóre v nedeľňajšom finálovom súboji ME 2016 v Paríži. Za dvojicou Platini - Ronaldo je tretí 7-gólový Angličan Alan Shearer a ďalej nasleduje sedem šesťgólových kanonierov:

Zlatan Ibrahimovič (Švéd.), Thierry Henry (Fr.), Patrick Kluivert a Ruud van Nistelrooy (obaja Hol.), Nuno Gomes (Portug.), Antoine Griezmann (Fr.) a Wayne Rooney (Angl.). Zatiaľ čo väčšina týchto strelcov potrebovala na svoje góly viacero účastí na šampionátoch, Francúz Platini nastrieľal všetkých 9 gólov na ME 1984, rovnako ako Griezmann dosiahol 6 gólov na práve vrcholiacich ME 2016.

Najlepší strelci histórie ME vo futbale:

9: Michel Platini (Fr.) a Cristiano Ronaldo (Portug.)
7: Alan Shearer (Angl.)
6: Zlatan Ibrahimovič (Švéd.), Thierry Henry (Fr.), Patrick Kluivert a Ruud van Nistelrooy (obaja Hol.), Nuno Gomes (Portugal), Antoine Griezmann (Fr.) a Wayne Rooney (Angl.)
5: Savo Miloševič (Juh.), Marco van Basten (Hol.), Milan Baroš (ČR), Mario Gómez, Jürgen Klinsmann (obaja Nem.), Fernando Torres (Šp.), Zinedine Zidane (Fr.)