Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Slovákom pochvala a poďakovanie od prezidenta Kisku
Zdielať na

Slovákom pochvala a poďakovanie od prezidenta Kisku

SAINT / ÉTIENNE - Futbalisti Slovenska sa v pondelkovom záverečnom zápase B-skupiny na majstrovstvách Európy vo Francúzsku, v ktorom v Saint-Étienne remizovali s Angličanmi, mohli spoľahnúť na podporu tisícov fanúšikov.

Medzi nich sa zaradil aj prezident SR Andrej Kiska, ktorý si stretnutie so zrejme postupovým bodom pre zverencov trénera Jána Kozáka vychutnal priamo v hľadisku Štadióna Geoffroya Guicharda.

Po zápase zašiel Kiska do šatne, kde sa slovenským reprezentantom a členom realizačného tímu osobne poďakoval a potriasol im rukou za doterajšie predvedené výkony.

"Nielen v mojom mene, ale aj za celú našu krajinu vám chcem poďakovať za to, že nám robíte skvelú reklamu. Odohrali ste vynikajúce duely, celé Slovensko vám nesmierne fandí a sme na vás veľmi pyšní. Skutočne úžasné, čo predvádzate. Ani neviete, čo ste už spravili pre Slovensko. Akokoľvek to v ďalšom priebehu šampionátu dopadne, pozývam vás ku mne do práce, kde by som vám chcel ešte raz osobne poďakovať," uviedol v šatni Kiska.

sita

Hlava štátu sa vyjadrila aj k pondelkovému vystúpeniu proti Anglicku: "Dnes to síce nebolo podľa našich predstáv, ale prežili sme. Bod je náš a máme aj ďalej šancu na turnaji," tešil sa Andrej Kiska.