Skoro jasno
18°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Albánci zdolali Rumunov, majú šancu na postup
Zdielať na

Albánci zdolali Rumunov, majú šancu na postup

LYON / Futbalisti Albánska zvíťazili v nedeľňajšom zápase v Lyone v A-skupine na majstrovstvách Európy vo Francúzsku nad Rumunskom 1:0 a majú šancu na postup do osemfinále.

O jediný gól stretnutia sa postaral v závere prvého polčasu Armando Sadiku po dlhom a presnom centri Lediana Memushaja. Albánci napriek svojmu prvému gólu aj premiérovému víťazstvu na ME v histórii obsadili v A-skupine až tretie miesto. Či postúpia do vyraďovacích bojov, sa dozvedia po vývoji v ostatných skupinách. Rumuni sa lúčia so šampionátom, priamo do osemfinále postúpili Francúzi a Švajčiari, v zápase ktorých sa zrodila bezgólová remíza.

Lepšie vstúpili do zápasu Rumuni, v 5. min zasahoval Berisha po strele Stancua, ten istý hráč skúšal šťastie aj o tri minúty neskôr. V 23. min sa dostali k slovu aj Albánci, ale Lenjani zahodil po brejku veľkú šancu. V 35. min prenikol do pokutového územia Memushaj, Tatarusanu bol však na mieste a jeho pokus vyrazil. Albánsko sa dočkalo svojho prvého gólu na ME v 43. min, keď Memushajov dlhý center poslal hlavou do siete Sadiku. Po zmene strán sa Rumuni snažili o vyrovnanie, veľmi blízko mal k tomu Andone v 76. min, ale trafil iba do brvna. Albánci mali šancu na dorazenie súpera po rohovom kope dve minúty pred koncom, ale Mavraj nevyužil ponúknutú šancu. Krátko na to zlyhal aj Lila. Albánci napriek tomu získali tri body a ešte môžu postúpiť. Na čiare nedeľňajšieho zápasu pomáhal hlavnému arbitrovi aj Slovák Roman Slyško.

ME A-skupina:

LYON (Stade de Lyon):
Rumunsko - Albánsko 0:1 (0:1)
Gól: 43. Sadiku, ŽK: 54. Matel, 85. Sapunaru, 90.+ Torje - 6. Basha, 85. Memushaj, 90.+ Hysaj, rozhodovali: Královec (ČR) - Slyško (SR), Mokrusch (ČR), 49 752 divákov