Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Máme silnejší futbalový tím ako na MS 2010 v JAR
Zdielať na

Máme silnejší futbalový tím ako na MS 2010 v JAR

KOŠICE / Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák sa domnieva, že súčasné národné mužstvo má vyššiu kvalitu ako tím, ktorý účinkoval na MS 2010 v JAR.

"V terajšom slovenskom tíme je viacero hráčov, ktorí sa predstavili aj na svetovom šampionáte v Afrike. Títo chlapci vtedy získali neoceniteľné skúsenosti a počas nasledujúcich šiestich rokov hrali na najvyššej úrovni. Jedným slovom, stali sa z nich ešte lepší hráči. Ak k ním pripočítame ďalších mladších hráčov, povedal by som, že teraz máme silnejší tím. Myslím si, že sme to dokázali aj v kvalifikačných stretnutiach," cituje portál ruského denníka Sport Express vyjadrenie skúseného kormidelníka pre magazín World Soccer.

Šesťdesiatdvaročný rodák z Matejoviec nad Hornádom sa ako hráč v drese Československa predstavil na ME 1980 aj MS 1982. Nemyslí si, že účasť na týchto podujatiach mu nejakým spôsobom môže pomôcť v príprave na tohtoročné ME vo Francúzsku (10. júna - 10. júla). "Hrať na vrcholnom podujatí a zúčastniť sa na ňom ako tréner sú dve rozdielne veci. Ako hráč ste zodpovedný iba sám za seba. Kouč je zodpovedný za všetko - zloženie mužstva, tréningový proces, komunikáciu s médiami a podobne," doplnil Ján Kozák.

Slovensko sa na ME predstaví v základne B-skupine, postupne si zmeria sily s Walesom, Ruskom a Anglickom. Kozák priznal, že je veľkým fanúšikom waleskej hviezdy Realu Madrid Garetha Bala. "Som veľkým priaznivcom madridského ´bieleho baletu´. Počas ostatných troch rokov som videl veľa zápasov, v ktorých Gareth Bale nastúpil. Rešpektujem jeho kvalitu, ale máme silu na to, aby sme Walesanov zdolali. Kvalifikačný duel so Španielskom ukázal, že sme schopní súperiť s najlepšími mužstvami na svete. Samostatné Slovensko sa prvýkrát v histórii dostalo na ME. Na trávniku sa budeme chcieť prezentovať v čo najlepšom svetle. Nie sme o nič horší ako ostatní. Za úspech budem považovať postup zo skupiny," skonštatoval na záver Ján Kozák.

Súvisiace články