Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Cannavaro: Čiernym koňom ME môžu byť aj Slováci
Zdielať na

Cannavaro: Čiernym koňom ME môžu byť aj Slováci

RÍM / Futbalový majster sveta z roku 2006 Fabio Cannavaro favorizuje na zisk titulu kontinentálneho šampióna na tohtoročných ME vo Francúzsku (10. júna - 10. júla) tím Nemecka.

Za ašpirantov na najvyššie priečky považuje aj svojich talianskych krajanov. "Číslom jeden je pre mňa Nemecko. Vysoké sú aj šance Belgicka, Španielska, domáceho Francúzska a Talianska," vyhlásil 42-ročný Neapolčan pre polsatsport.pl.

"Francúzi môžu podľa môjho názoru hrať ešte lepšie ako v roku 1998, keď získali titul majstrov sveta. Majú skvelú generáciu hráčov. Sú mladí a v Európe dostatočne ostrieľaní, navyše disponujú tou správnou mentalitou. Budú veľmi nebezpeční. Čo sa týka Talianska, máme svoje problémy. Pre zranenia nebudú hrať Marco Verratti ani Claudio Marchisio. Na druhej strane, máme veľmi dobrú defenzívu a v bránke úžasného Gianluigiho Buffona. Určite budeme jedným z popredných tímov na francúzskom šampionáte," doplnil Cannavaro.

Niekdajší hráč Juventusu Turín, Realu Madrid či Interu Miláno si myslí, že fanúšikovia budú na turnaji svedkami veľkého prekvapenia. "Veľa tímov je približne na rovnakej úrovni. Ťažko povedať, kto všetkých zaskočí, no môžu to byť Maďari, Slováci alebo Poliaci," doplnil Fabio Cannavaro, ktorý bude počas ME s najväčšou pravdepodobnosťou pôsobiť ako televízny expert.

Súvisiace články