Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Nemci po dvoch desaťročiach opäť zdolali Talianov
Zdielať na

Nemci po dvoch desaťročiach opäť zdolali Talianov

BERLÍN / - V šlágri futbalového programu zvíťazili Nemci v prípravnom stretnutí nad Talianmi v mníchovskej Allianz Aréne 4:1.

Tréner talianskej reprezentácie Antonio Conte pred zápasom priznal, že zostane verný formácii 3-4-3, v ktorej mužstvo nastúpilo v stretnutí so Španielskom. Prekvapil však jeho náprotivok Joachim Löw, ten totiž zvolil totožný herný systém a k stopérom Rüdigerovi a Hummelsovi postavil aj obrancu Valencie Shkodrana Mustafiho. Nemci sa ujali vedenia v 24. min, keď sa k odrazenej lopte dostal záložník Toni Kroos a pohotovou strelou prekonal brankára Buffona.

Zverenci trénera Löwa udreli po druhýkrát tesne pred koncom polčasu, v 45. min sa proti dvom brániacim hráčom presadil hlavičkou vo vymedzenom území útočník Mario Götze. Na 3:0 zvýšil v 59. min vo výbornej forme hrajúci ľavý obranca 1. FC Kolín Jonas Hector. Po individuálnom prieniku získal výhodu pokutového kopu pravý bek Sebastian Rudy. Lopty sa chopil špílmacher Arsenalu Mesut Özil a v 75. min poslal svoj tím do priebežného vedenia 4:0.

Jediný presný zásah Talianska zaznamenal v 83. min útočník Stephan El Shaarawy a výsledku 4:1 dal tak definitívnu podobu. "Dnes sme hrali veľmi chytro. Bránili sme dobre, útočili sme dobre. Mesut Özil a Toni Kroos predviedli na pozícii defenzívnych záložníkov skvelé výkony. Všetci moji hráči odviedli dnes svoju prácu dobre," vyhlásil po stretnutí tréner Joachim Löw.

Súvisiace články