Polojasno
16°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Súper SR na ME: Wales sa trápi, nevyhral od kvalifikácie
Zdielať na

Súper SR na ME: Wales sa trápi, nevyhral od kvalifikácie

KYJEV / Lekciu z efektivity dostala na Ukrajine futbalová reprezentácia Walesu, prvý súper Slovenska na blížiacich sa majstrovstvách Európy vo Francúzsku.

V Kyjeve podľahla domácemu výberu 0:1 a v ostatných šiestich zápasoch sa z víťazstva tešila iba raz - ešte v závere kvalifikácie ME proti Andorre (2:0).

Bez dvojice hviezd Garetha Bala a Aarona Ramseyho mali hostia územnú prevahu a štyrikrát ohrozili Andrija Pjatova v bráne Ukrajiny, ale jediný gól pondelkového prípravného stretnutia padol do siete Wayna Hennesseyho. Ruslan Rotaň nacvičeným signálom z priameho kopu oklamal obranu britského tímu a Andrij Jarmolenko v 27. minúte otvoril skóre. Tlak zverencov Chrisa Colemana bol iba platonický, na výsledku už nič nezmenila ani strela Jazza Richardsa, ani hlavička Shauna MacDonalda po rohovom kope.

Ukrajinci mali Walesanov pripraviť hneď na dvoch súperov v základnej B-skupine ME 2016. Coleman očakáva, že podobný štýl budú predvádzať na francúzskych trávnikoch Slováci aj Rusi. "Na Ukrajine sa nikdy nehrá ľahko. Aj v plnej sile by sme mali problémy. Diktovali sme tempo na pôde, kde sa žiadnemu tímu nehrá jednoducho. Wayne Hennessey s výnimkou gólovej situácie nemal veľa práce. Veríme, že to bol pre nás dobrý test, pretože Rusi a Slováci budú z podobného súdka," zhodnotil podľa BBC tréner waleskej reprezentácie, ktorá sa na vrcholnom podujatí predstaví po 58 rokoch.

Walesania si posledný prípravný zápas pred ME dohodli na 5. jún, keď ich preveria Švédi. Slovákov po utorkovom dublinskom stretnutí proti Írom čakajú ešte duely s Gruzíncami, Nemcami a Severnými Írmi, ktorí v pondelok zdolali Slovincov 1:0. V belfastskom Windsor Parku dosiahol jediný gól Conor Washington, pre ktorého to bol iba druhý reprezentačný štart po minulotýždňovom debute proti Walesu (1:1).

Súvisiace články