Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Slovensko remizovalo v Dubline s Írskom 2:2, dve penalty domácich
Zdielať na

Slovensko remizovalo v Dubline s Írskom 2:2, dve penalty domácich

DUBLIN / Slovenskí futbaloví reprezentanti sa rozišli zmierlivo 2:2 s írskym národným mužstvom v medzištátnom prípravnom stretnutí v Dubline.

Skóre zápasu otvoril Miroslav Stoch, domáci výber však otočil vývoj dvoma premenenými pokutovými kopmi v priebehu troch minút. V závere prvého dejstva pomohol Slovákom domáci stopér Paul McShane zásahom do vlastnej siete. Po zmene strán už diváci na Aviva Stadium nevideli gól.

Hráči Slovenska sa na úrovni A-mužstiev stretli s Írmi piaty raz. Slováci nad týmto oponentom zo "zeleného ostrova" ešte nezvíťazili, majú nepriaznivú bilanciu: v doterajších piatich dueloch raz prehrali a až štyri súboje sa skončili nerozhodne, skóre je mierne nepriaznivé (5:6).

Súboj s Írskom bol pre zverencov Jána Kozáka druhým zápasom v tomto kalendárnom roku a ďalšou prípravou na majstrovstvá Európy vo Francúzsku. Slováci, ktorí v piatok odohrali bezgólový duel v Trnave s Lotyšmi, naďalej čakajú na jubilejné sté víťazstvo v ére samostatnosti, utorkové stretnutie bolo 252. vystúpením SR.

Medzištátne prípravné futbalového stretnutie:

Írsko - Slovensko 2:2 (2:2) - hralo sa v Dubline
Góly: 21. S. Long (z pok. kopu), 24. J. McClean (z pok. kopu) - 14. Stoch, 45. McShane (vlastný), ŽK: 66. J. McClean - 31. E. Sabo, 63. Pekarík, 70. Greguš, rozhodovali: Nilsen - Lundberg, Engan (všetci Nór.), 30 217 divákov

Írsko: R. Elliot (16. Randolph) - Christie, J. O'Shea (46. A. Pearce), McShane, S. Ward (79. Hayes) - O'Kane (66. Pilkington), Whelan, J. McCarthy, Hoolahan (73. McGeady) - S. Long (46. Brady), J. McClean
Slovensko: Kozáčik - Pekarík, Škrtel, Saláta, Švento (88. Tesák) - E. Sabo (64. Duda), Greguš (74. Hrošovský) - Šesták (64. Mak), Hamšík, Stoch (64. Weiss) - Vittek (64. A. Nemec)

Úvodné sekundy na Aviva Stadium patrili hosťom - jedenástka na trávniku začala aktívne, stovky slovenských fanúšikov ich hlasne povzbudzovali. V 3. min prenikol do pokutového územia Hamšík, nezakončil však. O desať minút neskôr prvý raz pohrozili domáci reprezentanti, s pokusom McCleana spoza šestnástky si Kozáčik poradil. Po štvrťhodine hry z ničoho nič udreli Slováci - Sabo prenikol po pravom krídle, posunul loptu Stochovi a ten ju upratal do siete - 1:0 pre Slovensko.

Pri pokuse o zákrok sa zranil gólman Elliot, ktorého vzápätí na ihrisku nahradil Randolph. Íri o desať minút neskôr počas niekoľkých desiatok sekúnd otočili skóre. Po kontakte brankára Kozáčika s Longom a Škrtelovom súboji s tým istým hráčom rozhodca Nilsen dva razy nariadil pokutový kop, Long

">
">
" data-htmlarea-external="1" rtekeep="1">

[VIDEO] 21. minúta: Írsko - Slovensko 1:1 - Long vyrovnal z vymysleného pokutového kopu

Posted by futbalbonus.sk on 29. marec 2016

aj McClean v dueli so slovenským gólmanom uspeli.

">
">
" data-htmlarea-external="1" rtekeep="1">

[VIDEO] 24. minúta: Írsko - Slovensko 2:1 - skóroval McClean opäť z pokutového kopu

Posted by futbalbonus.sk on 29. marec 2016

Povzbudení Íri razom hýrili aktivitou a boli pri každej lopte o čosi skôr než zaskočení Slováci. V 34. min nebezpečne hlavičkoval po rohu kapitán domáceho tímu O'Shea, jeho zakončenie však neprešlo až ku Kozáčikovi. Prvým pokusom Slovákov od Stochovho gólu bola nepresná Gregušova strela z diaľky v 38. min. O tri minúty neskôr chýbalo Vittekovi len málo, ale v pokutovom území nedosiahol na loptu a nezakončil, Gregušov následný pokus bol len pre štatistikov. Slovákov vrátil do hry vlastný gól McShana - v závere prvého polčasu usmernil do Randolphovej bránky center z pravej strany ihriska.

Po zmene strán Íri dva razy ohrozili Kozáčika z diaľky, no bez úspechu. V 53. min absolvoval krátke ošetrenie Šesták, no pokračoval v hre. Po hodine zápasu predviedli dobrú kombináciu Vittek s Hamšíkom a Stoch sa zľava rútil sám na Randolpha, nebol však dostatočne rýchly a z hranice šestnástky zakončil nedôrazne. V 64. min poslal tréner Kozák na trávnik Weissa, Maka, Dudu aj Nemca. Následne Íri spôsobili v Kozáčikovej blízkosti trmu-vrmu, no nemali priestor na zakončenie. V 71. min Bradyho pokus z priameho kopu letel ponad bránku SR. O desať minút neskôr netrafil Mak z uhla medzi tri žrde. Slovákov hnali vpred neúnavní fanúšikovia, Pekarík ich pozdravil prihrávkou, keď zblokoval center z ľavej strany do ich sektora. V závere sa duel už len dohrával a nepriniesol ďalšie vzrušujúce momenty.

Súvisiace články