Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vylúčenie Maka odštartovalo ohnivé peklo na štadióne
Zdielať na

Vylúčenie Maka odštartovalo ohnivé peklo na štadióne

SOLÚN / Majiteľ futbalového klubu PAOK Solún Ivan Savvidis reagoval na komplikácie počas stredajšieho domáceho stretnutia Gréckeho pohára proti Olympiakosu Pireus vyhlásením, že jeho mužstvo už nepocestuje na odvetný duel do Atén.

Savvidis tiež vyzval šéfa tamojšej futbalovej federácie (EPO) Giorgosa Girtzikisa, aby zložil svoju funkciu.

Prvý zápas semifinále Gréckeho pohára za stavu 1:2 z pohľadu PAOK-u napokon nedohrali. Vedúci gól domácich strelil v 9. min slovenský reprezentant Róbert Mak, hráči úradujúceho šampióna z Pirea dvoma presnými zásahmi otočili nepriaznivý stav. V 86. min rozhodca neodpískal po faule na Maka pokutový kop a slovenského útočníka vzápätí vylúčil za protesty. Keď mu Mak prišiel podať ruku, rozhodca ho gestom len poslal z trávnika - Mak arbitrovu pravicu schmatol, zatriasol ňou a viditeľne frustrovaný aj so šťavnatými rečami odišiel. Nahnevaní fanúšikovia PAOK-u následne začali hádzať na trávnik pyrotechniku, dostali sa aj do zrážky s políciou, ktorá použila slzný plyn. Nervozitu počas duelu dokumentuje aj desať žltých kariet, ktoré sumárne vyfasovali hráči oboch mužstiev, jednu z nich aj Mak. Jeho slovenský spoluhráč Erik Sabo do stretnutia nezasiahol. Odvetné stretnutie pôvodne naplánovali na 6. apríla.



"Do Atén už nepôjdeme. Chcel by som sa všetkým ospravedlniť. V našej krajine sa nič nezmení. Je to výsledok neakceptovateľných vecí, ktoré sa dnes stali," vyhlásil po stretnutí Savvidis, citoval ho portál sport.tvn24.pl. Majiteľ solúnskeho klubu povedal, že duel by mali opakovať s účasťou medzinárodného arbitra a opätovne potvrdil, že jeho mužstvo nepocestuje na odvetné stretnutie. "Môj postoj nezmenia ani prípadné sankcie, ani keby nás mali vylúčiť z prvej ligy," uzavrel Ivan Savvidis.

Súvisiace články