Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Jendrišek si nepamätá, kedy naposledy strelil dva góly
Zdielať na

Jendrišek si nepamätá, kedy naposledy strelil dva góly

KRAKOV / Slovenský útočník Erik Jendrišek výraznou mierou pomohol Cracovii Krakov k víťazstvu v piatkovom domácom zápase najvyššej poľskej futbalovej súťaže nad Slaskom Vroclav.

Odchovanec MFK Ružomberok sa podieľal na víťazstve 4:1 dvoma gólmi. Majster Slovenska zo sezóny 2005/2006 najprv v 10. min otvoril skóre a o polhodinu neskôr zvýšil už na 4:0.

"Bol to dobrý zápas. Zo začiatku sa nám darilo. Škoda druhej štyridsaťpäťminútovky, v ktorej to už nebolo ono. Hráči Slasku hrali po prestávke oveľa agresívnejšie, my sme si nevedeli presnejšie prihrať. Z toho vyplývali straty lôpt a následné nebezpečné kontry súpera," vyhlásil 29-ročný rodák z Trstenej pre oficiálny klubový web.

Skúsený zakončovateľ má v tomto ročníku Ekstraklasy na konte päť gólov, je tretím najlepším strelcom Cracovie. Jendrišek sa predtým presadil v lige aj v zápasoch proti Legii Varšava, Lechu Poznaň a Zaglebiu Lubin. Raz skóroval aj v národnom pohári.

"Priznám sa, že si presne nepamätám, kedy sa mi podarilo streliť dva góly v jednom zápase. Zrejme sa tak udialo ešte v časoch, keď som hrával v nemeckom Kaiserslauterne," doplnil účastník MS 2010 v JAR.

Cracovia má aj zásluhou slovenského legionára po polovici základnej časti na konte 24 bodov a pohybuje sa na popredných priečkach v tabuľke. Solídne si počína v národnom pohári, kde má nakročené do semifinále. Po reprezentačnej prestávke čaká Cracoviu odvetný štvrťfinálový zápas proti tímu Zaglebie Sosnowiec (19. novembra, pozn.). Prvý zápas na trávniku druholigistu vyhrali Krakovčania 2:1.

"Sústredíme sa už na pohárový zápas proti Zaglebiu Sosnowiec. Berieme ho veľmi vážne. Nebude to ľahký zápas, ako sme sa mohli presvedčiť už v prvom zápase na pôde súpera. Verím však, že sa nám podarí postúpiť," skonštatoval na záver 37-násobný slovenský reprezentant.

Súvisiace články