Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Klub zo 7. ligy šokoval v FA Cupe! Aj vďaka zázračnej vkĺzačke pred čiarou!
Zdielať na

Klub zo 7. ligy šokoval v FA Cupe! Aj vďaka zázračnej vkĺzačke pred čiarou!

LONDÝN / Napravil, čo pokazil! A to priam bleskovo! Aj vďaka Stevenovi Howsonovi sa v 1. kole FA Cupu zrodilo obrovské prekvapenie. Veď ďalej ide klub, ktorý pôsobí až v 7-mej anglickej lige!

Klub slávnych "červených diablov"

Tým mužstvom je Salford City, ktoré zvíťazilo nad štvrtoligovým Notts County na svojom štadióne Moor Lane 2:0. BBC upozornila, že medzi tímami by bol rozdiel 59 miest, ak by sa všetky tabuľky zlúčili... Majiteľmi účastníka siedmej najvyššej súťaže sú od vlaňajška Ryan Giggs, Paul Scholes, Nicky Butt a bratia Phil a Gary Nevillovci. Teda všetko zvučné mená z histórie Manchestru United. Posledný menovaný, ale aj Scholes a Butt boli v hľadisku.

Nehodil flintu do žita!

A tak videli na vlastné oči situáciu, po ktorej sa zrodil zákrok, ktorý možno smelo zaradiť medzi kandidátov na najlepší obranný zákrok tohto roka. Domáci stopér Steven Howson odpálil loptu, za ktorou sa pred šestnástku vybral aj brankár Jay Lynch, priamo do napádajúceho útočníka Adama Campella a guľatá potvora sa odrazila samozrejme smerom na prázdnu bránu. Gólman Lynch od nej šprintujúceho Campella odstaviť nedokázal, a ten ju v slze poslal medzi tri žrde. Steven Howson ale nehodil flintu do žita a napravil to, čo pokazil. Vykúzlil zázračnú vkĺzačku a tesne pred bránkovou čiarou ju upratal na rohový kop!

Trénerom je vodič nákladiaka...

Po záverečnom hvizde vtrhla na plochu väčšina z 1400 divákov a rozpútali sa veľké oslavy. Septembrový úvodný duel kvalifikačnej fázy sledovalo len približne 200 zvedavcov. Salford City už má za sebou sedem stretnutí v tohtosezónnom FA Cupe, do ktorého veľkokluby ešte ani nevstúpili. Začal už v septembri proti Whitby Townu. V 1. kole hlavnej fázy si zahral premiérovo. Teraz si jeden z trénerov Anthony Johnson, mimo športovej sféry vodič nákladiaka, zobral dva dni dovolenky, aby dôkladne analyzoval hru Notts County. Najdrahším hráčom Salfordu je Jordan Hulme, stál 5000 libier.

Salford City_7. liga_radosť_FA Cup

REUTERS/BBC

Súvisiace články