Oblačno
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Trnava chce predĺžiť šnúru víťazstiev na poltucet
Zdielať na

Trnava chce predĺžiť šnúru víťazstiev na poltucet

BRATISLAVA / Futbalisti Spartaka Trnava v najvyššej slovenskej súťaži ťahajú šnúru piatich víťazných zápasov.

Zverenci trénera Ivana Hucka by radi pokračovali v nastúpenom trende a v sobotňajšom domácom stretnutí 15. kola Fortuna ligy proti FK Senica predĺžili sériu úspechov na poltucet.

"Dúfam, že sa tak stane. Záleží na nás, ako zvládneme tento duel, každopádne bude potrebné tlačiť sa čo najviac do koncovky. V sobotu musíme dať o gól viac ako hostia," cituje oficiálna internetová stránka trnavského klubu slová stredopoliara Emira Haliloviča. Prvý vzájomný súboj spomenutých protivníkov v tejto sezóne 9. augusta sa skončil v rámci 4. kola bezgólovou remízou. "Na Záhorí sme boli lepší, ale chýbal nám gól, mali sme vyhrať. Senica má tím, ktorý chce hrať futbal. Hrajú systémom 3 - 5 - 2, v týždni sme nacvičovali situácie, ktoré by mohli platiť na súpera. Verím, že to doma zvládneme," uviedol ďalej 25-ročný bosniansky legionár v drese "andelov" Halilovič.

Sobotňajší zápas v Trnave so začiatkom o 17.00 h bude špecifický pre útočníka Spartaka Tomáša Majtána, ktorý prišiel do Trnavy práve zo Senice. "Strávil som tam v podstate rok, dostali sme sa do finále Slovnaft Cupu, našiel som si tam mnoho kamarátov. Budem ich chcieť zdolať. Verím, že na nás čaká dobrý zápas a zabavia sa aj diváci," uviedol pre web www.spartak.sk 28-ročný Majtán a pokračoval: "S Janom Kalabiškom si určite vymeníme zopár esemesiek, hecneme sa. Som presvedčený, že v stretnutí budeme úspešnejší my, našu víťaznú sériu mu však nebudem pripomínať. Všetko sa raz môže skončiť. Chceme však ešte natiahnuť našu víťaznú šnúru a v domácom prostredí sa prezentovať v pozitívnom svetle. Verím, že aj diváci prídu opäť vo väčšom počte a poženú nás vpred."

Futbalisti Senice v ostatných dvoch ligových vystúpeniach zabodovali naplno, navyše na pôde súpera. Zverenci kouča Juraja Sabola naposledy zvíťazili v Skalici 3:0, predtým uspeli aj v Ružomberku (1:0). V tabuľke patrí Senici siedma priečka s 18 bodmi, Trnava je štvrtá s 23 bodmi a nastúpi v pozícii favorita. "Senický súper má behavé mužstvo. Ich káder sa pred sezónou výraznejšie obmenil, odišlo viacero starších hráčov a nahradili ich mladíci. Myslím si, že skúsenosti sú na našej strane. Máme viac štartov v lige, čo dáva predpoklad, aby sme sa v náročných situáciách na ihrisku rozhodovali lepšie ako senickí hráči," dodal pred sobotňajším duelom v City Arene Tomáš Majtán.