Jasno
18°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Španieli v závere kvalifikácie bez Iniestu a Diega Costu
Zdielať na

Španieli v závere kvalifikácie bez Iniestu a Diega Costu

MADRID / Tréner španielskej reprezentácie Vicente Del Bosque oznámil v piatok menoslov 23 futbalistov, s ktorými ráta na dve záverečné stretnutia kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska.

Španieli si zahrajú doma proti Luxemburčanom (Logroňo, 9. októbra o 20.45 h) a v Kyjeve proti Ukrajincom (12. októbra o 20.45 h SELČ). Úradujúci dvojnásobní kontinentálni šampióni sú lídrami eliminačnej C-skupiny so ziskom 21 bodov, o dva pred Slovenskom a s päťbodovým náskokom pred treťou Ukrajinou. Španieli si môžu už v zápase s luxemburským outsiderom zabezpečiť účasť na budúcoročných ME.

"Z našich ostatných deviatich zápasov sme zvíťazili v ôsmich. Už sme takmer splnili náš postupový cieľ," podotkol na webe sefutbol.com 64-ročný kouč Del Bosque.

Oproti septembrovej nominácii v kádri nefigurujú obranca Juan Bernat, stredopoliari Koke a Andrés Iniesta ani útočníci Diego Costa a Vitolo. Menším prekvapením je zaradenie zadáka San Sebastiánu Iňiga Martíneza, defenzívneho záložníka Villarrealu Bruna Soriana a zakončovateľa Nolita zo Celty Vigo. Hráč anglického FC Chelsea Cesc Fábregas má v najcennejšom drese na konte 98 štartov a v nadchádzajúcom asociačnom termíne teda šancu zaokrúhliť počet reprezentačných vystúpení. "Viac než číslo je dôležitejšie, čo futbalisti s takýmto míľnikom odovzdali národnému mužstvu," dodal Vicente del Bosque.

Súvisiace články