Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Kozáčik dvakrát lovil loptu zo siete, Španieli potvrdili kvalitu
Zdielať na

Kozáčik dvakrát lovil loptu zo siete, Španieli potvrdili kvalitu

OVIEDO / Brankárovi slovenskej futbalovej reprezentácie Matúšovi Kozáčikovi pred sobotňajším stretnutím s domácim Španielskom v kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Francúzska bolo jasné, že na neho a jeho spoluhráčov čaká enormne náročný protivník.

"La Furia Roja" na štadióne Municipal Carlos Tartiere v Oviede úlohu splnila, 31-ročný gólman Viktorie Plzeň napokon lovil loptu zo svojej siete dvakrát.

"Vedeli sme, že to bude veľmi kvalitný súper. Oni to potvrdili. V prvom polčase sa dostali do šancí a premenili ich. V druhom dejstve sa nám podarilo udržať vzadu nulu," zhodnotil Kozáčik siedme vystúpenie Slovákov v spomenutej eliminácii. Po šiestich víťazstvách utrpel tím pod trénerským vedením Jána Kozáka premiérovú prehru v prebiehajúcom kvalifikačnom cykle. Úradujúci kontinentálni šampióni sa dostali pred výber SR na čelo C-skupiny, pri rovnosti 18 bodov pre nich hovorí lepšie skóre zo vzájomných zápasov.

Ako prvý už v 5. min hlavičkou zblízka prekonal Kozáčika ľavý obranca katalánskeho FC Barcelona Jordi Alba, ktorý zužitkoval prihrávku ofenzívneho futbalistu anglického Manchestru City Davida Silvu. "Technicky sú na tom veľmi dobre. Poslali fantastickú loptu za obranu, chalani o ňom nevedeli, takže zakončujúci hráč sa tam ocitol sám," opísal slovenský brankár úvodný inkasovaný gól.

Druhý zásah prišiel po necelej polhodine. Slovinský hlavný arbiter Damir Skomina po súboji Kozáčika s kanonierom FC Chelsea Diegom Costom v šestnástke ukázal na biely bod. Nariadený pokutový kop s prehľadom premenil barcelonský stredopoliar Andrés Iniesta. "Útočník si to posunul predo mnou, už som zostal stáť a naletel do mňa. Nechcel som ani hrať, lebo som videl, že to nestihnem, rovnako on si pichol loptu ďaleko. Rozhodca jedenástku, našťastie pre domácich, žiaľ pre nás, odpískal," skonštatoval Matúš Kozáčik.

Súvisiace články