Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Ukrajina nedala šancu Bielorusku, Macedónci prehrali v Luxembursku
Zdielať na

Ukrajina nedala šancu Bielorusku, Macedónci prehrali v Luxembursku

ĽVOV / Španieli sa dostali na čelo C-skupiny s 18 bodmi, lepším skóre pred Slovákmi. Na treťom mieste v tabuľke "céčka" s trojbodovým odstupom za spomenutým duom je Ukrajina, ktorej hráči potvrdili v sobotu úlohu favorita a zdolali výber Bieloruska 3:1 (3:0).

Domáci futbalisti na štadióne v Ľvove rozhodli o víťazstve už v úvodnej štyridsaťpäťminútovke, keď konto súpera zaťažili tromi presnými zásahmi. Úspešnými strelcami boli postupne Arťom Kravec, Andrij Jarmolenko a Jevgen Konopľanka. Hostia po zmene strán už len skorigovali nepriaznivý stav na konečných 1:3 zásluhou útočníka Sergeja Kornilenka. Duel po druhej žltej karte za filmovanie nedohral domáci Denys Garmaš, ktorý sa tak s určitosťou nepredstaví v utorňajšom zápase proti Slovensku (začiatok o 20.45 h v Žiline). Bielorusom patrí aktuálne 4. pozícia so ziskom štyroch bodov.

Prvé víťazstvo v kvalifikácii ME 2016 dosiahlo Luxembursko, ktoré si prekvapujúco poradilo v domácom prostredí s Macedónskom 1:0. Rozhodujúci okamih stretnutia v Luxemburgu sa zrodil v nadstavenom čase druhého polčasu, keď sa strelecky presadil domáci stredopoliar Sébastien Thill. Hostia urazili šťastenu v 85. min, keď Besart Abdurahimi nepremenil pokutový kop. Zásluhou zisku troch bodov preskočilo Luxembursko v tabuľke práve svojho sobotňajšieho súpera a so ziskom štyroch bodov figuruje horším skóre za Bieloruskom na piatom mieste. Macedónsko má o bod menej a okupuje poslednú 6. priečku tabuľky C-skupiny.