Zatiahnuté
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Mak vykresal pre PAOK nádej pred odvetou so Záhrebom
Zdielať na

Mak vykresal pre PAOK nádej pred odvetou so Záhrebom

ZÁHREB / Futbalisti gréckeho mužstva PAOK Solún prehrali vo štvrtkovom prvom zápase 2. predkola Európskej ligy na pôde chorvátskej Lokomotivy Záhreb 1:2.

Jediný gól hostí zaznamenal slovenský reprezentant Róbert Mak, ktorý v nadstavenom čase druhého polčasu znížil na konečných 1:2 a z pohľadu Solúnčanov zaznamenal pred odvetou životne dôležitý presný zásah. PAOK-u postačí v budúcotýždňovej odvete na postup aj víťazstvo 1:0.

"Prvých tridsať minút patrilo nám, nevyužili sme veľké šance. Potom sme odišli fyzicky, domáci nám dali dva góly," uviedol na svojej oficiálnej stránke šikovný krídelník. "Po zmene strán sme sa snažili o skórovanie. Mali sme však veľmi ťažkú úlohu, Záhreb skvele bránil, navyše hrozil protiútokmi," doplnil Mak.

Dvadsaťštyriročný rodák z Bratislavy napokon tesne pred koncom zápasu strelil pre PAOK veľmi dôležitý gól. Dostal sa pred gólmana hostí, položil si ho na zem a skóroval do prázdnej bránky. "Som rád, že som premenil aspoň túto tretiu šancu. V prvom dejstve som totiž zahodil dve veľké príležitosti," skonštatoval Mak, ktorý priznal, že jeho mužstvo musí zlepšiť predovšetkým kondičnú stránku. "Musíme popracovať na ´fyzičke´ a zvyknúť si na systém, ktorý od nás tréner chce. Verím, že budeme hrať lepšie, vyhráme a postúpime ďalej," dodal na záver niekdajší hráč Manchestru City a 1. FC Norimberg.

sita