Skoro jasno
20°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Trenčiansky valec uštedril Ružomberku prvú domácu jarnú prehru
Zdielať na

Trenčiansky valec uštedril Ružomberku prvú domácu jarnú prehru

Zdroj: Dušan Hein

RUŽOMBEROK / Až do 85. min sobotného stretnutia 27. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže MFK Ružomberok - AS Trenčín to vyzeralo, že Liptáci si udržia domácu nezdolanosť v jarnej časti Fortuna ligy 2014/2015 aj v súboji s lídrom tabuľky.

Trenčania boli vo vyrovnanom zápase aktívnejší v oboch dejstvách. Ich snaha priniesla ovocie päť minút pred koncom riadneho hracieho času druhého polčasu, keď Matúša Bera nedovolene zastavil v ružomberskej šestnástke Ján Maslo. Stopér domácich videl od hlavného arbitra Rolanda Weissa červenú kartu a nasledoval pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil Gino van Kessel a s prehľadom premenil. Holandský legionár sa svojím štvrtým presným zásahom v tomto ročníku FL postaral o najtesnejšie víťazstvo Trenčína 1:0.

Šnúra lídra Fortuna Ligy

AS vyhral šiesty duel v rade a ťahá šnúru ôsmich zápasov bez prehry. Zatiaľ naposledy toto mužstvo zakoplo ešte na jeseň 29. novembra v Myjave, kde prehralo 1:2. V tabuľke má pred Žilinou päťbodový náskok. Ružomberok prehral druhýkrát v rade, pred týždňom nestačil na bratislavský Slovan rovnako 0:1. Išlo o predposledné vystúpenie zverencov trénera Ivana Galáda pod Čebraťom v jarnej časti Fortuna ligy.

Spomenutému lodivodovi MFK prišlo počas stretnutia nevoľno. "Chcem ospravedlniť hlavného kouča Galáda, už počas zápasu odišiel do útrob štadióna," uviedol Galádov asistent Ján Bíreš, ktorý ho zastúpil na tlačovej besede. "Vedeli sme, proti komu hráme, boli sme veľmi dobre takticky pripravení, Trenčín si vypracoval minimum šancí. Keď si vezmem, že sme nastúpili proti prvému tímu poradia, som trochu smutný, že rozhodol gól, ktorý bol prakticky zo štandardnej situácie. Z našej strany nám úplne nevychádzali rýchle protiútoky a zo štandardiek sme neboli takí efektívni, ako sme chceli," zhodnotil podľa mfkruzomberok.sk Ján Bíreš.

Ivan Vrabec, ktorý spoločne s Martinom Ševelom tvorí trénerskú dvojicu AS, bol s výkonom svojich zverencov spokojnejší v druhej polovici. "Vstup nebol úplne podľa našich predstáv, čo sa s nami nieslo celý prvý polčas. Napriek tomu sme si vypracovali dve stopercentné šance, no nezužitkovali sme ich. Súper hrozil väčšinou zo štandardných situácií, na tie sme však boli veľmi dobre pripravení. Myslím si, že v druhom dejstve sa naša hra celkovo zlepšila a napokon sme dali vytúžený gól," povedal Ivan Vrabec podľa webu mfkruzomberok.sk.

Súvisiace články