Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
V semifinále LM Barcelona proti Bayernu, Juventus vyzve Real
Zdielať na

V semifinále LM Barcelona proti Bayernu, Juventus vyzve Real

Zdroj: jojšport

NYON / Španielsky klub FC Barcelona nastúpi v semifinále futbalovej Ligy majstrov 2014/2015 proti nemeckému tímu Bayern Mníchov, druhú dvojicu utvorili taliansky Juventus Turín a druhý španielsky zástupca Real Madrid.

Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone, v ktorom už v tejto fáze neboli družstvá nasadené. Prvé semifinálové zápasy sú na programe 5. a 6. mája, odvety 12. a 13. mája 2015. Finále najprestížnejšej klubovej súťaže na "starom kontinente" sa 6. júna 2015 uskutoční na Olympijskom štadióne v nemeckom hlavnom meste Berlíne. Domácim mužstvom v ňom bude úspešnejší z dvojice Juventus Turín - Real Madrid. Prvenstvo obhajuje "biely balet".

V semifinále príde ku konfrontácii trénera Bayernu Mníchov Pepa Guardiolu s jeho bývalým klubom. Španiel v katalánskom veľkoklube prežil úspešnú hráčsku kariéru, ako kouč priviedol mužstvo k štrnástim trofejám vrátane dvoch v Lige majstrov. Teraz príde na Camp Nou ako súper. Z doterajších ôsmich vzájomných zápasov v európskych pohároch prehrali Mníchovčania s Barcelončanmi iba raz. "Čaká na nás náročná konfrontácia, no nebolo by fér povedať, že proti Juventusu alebo Realu by sme to mali jednoduchšie. V odvete proti Portu sme predviedli excelentný prvý polčas, proti Barcelone budeme potrebovať štyri takéto dejstvá," uviedol ambasádor Bayernu Paul Breitner, ktorý hral za bavorský tím v rokoch 1970 - 1974 a 1978 až 1983. Kataláncov v piatok zastupoval na žrebe ich niekdajší futbalista Ludovic Giuly: "Bude to pekné semifinále, pôjde o veľký súboj. Najprv sa predstavíme doma, Bayern je teraz nesmierne silný." Duel prinesie aj súrodenecký súboj. V drese "blaugranas" hrá Rafinha Alcantara, v nemeckých farbách zasa odchovanec Barcelony a jeho starší brat Thiago.

Juventus sa dostal do semifinále prvýkrát od sezóny 2002/2003, aj vtedy hral proti Realu Madrid a postúpil do finále. "Sme radi, že sme sa po dvanástich rokoch vrátili do semifinále. Pamätáme si na duely s Realom, určite to bude veľmi napínavé," zareagoval na los bývalý hráč a v súčasnosti člen predstavenstva Juventusu Pavel Nedvěd. Jeho náprotivok na pódiu v Nyone riaditeľ madridského klubu pre medzinárodné vzťahy Emilio Butrageňo povedal: "Turínčania sú späť v semifinále a ukazujú, že majú teraz formu. Bude to vyrovnané, majú veľmi kvalitný káder. Na ihrisku musíme odviesť to najlepšie." Juventus vyhral tri z posledných štyroch zápasov proti Realu vo vyraďovacej fáze európskej pohárovej súťaže číslo jeden.

Dvojice v semifinále futbalovej Ligy majstrov 2014/2015
(prvé zápasy 5. a 6. mája, odvety 12. a 13. mája):

FC Barcelona (Šp.) - Bayern Mníchov (Nem.)
Juventus Turín (Tal.) - Real Madrid (Šp.)

Súvisiace články