Skoro jasno
21°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Manuel Neuer už aj hádže auty! Na reprezentačnej úrovni
Zdielať na

Manuel Neuer už aj hádže auty! Na reprezentačnej úrovni

TBILISI / Nemeckí futbaloví reprezentanti zvládli jubilejný 900. zápas v histórii. Zverenci trénera Joachima Löwa zdolali v Tbilisi domáce Gruzínsko 2:0 v stretnutí D-skupiny kvalifikácie o postup na ME 2016.

O očakávaný úspech v Dinamo Arene sa postarali na konci prvého polčasu v priebehu šiestich minút Marco Reus a Thomas Müller, ktorí prekonali brankára Gruzíncov Giorgiho Loriu. "Nationalelf" si pripísala dovedna 523. víťazstvo, v štatistikách figuruje aj 183 remíz a 194 prehier.

Neuer povýšil brankárske remeslo

Gólman Nemecka Manuel Neuer opäť dal o sebe vedieť! Jednu z akcií založil autovým hodom... Úradujúci majstri sveta po nie príliš vydarenej jeseni v tejto kontinentálnej kvalifikácii (v októbri prehra v Poľsku 0:2 a následná domáca remíza s Írskom 1:1, pozn.) už nemohli v Tbilisi zaváhať, navyše v generálke na tento súboj hrali v Kaiserslauterne proti Austrálii nerozhodne 2:2. Priaznivcov teraz ako-tak uspokojili a upokojili trojbodovým ziskom na gruzínskej pôde. "Nebolo to také jednoduché, ako by sa na prvý pohľad zdalo. Nevychádzali nám finálne prihrávky. Našťastie sa nám podarilo ešte v prvej časti streliť dva góly a po zmene strán sme to už kontrolovali. Vieme však zahrať oveľa lepšie, ako sme predviedli v nedeľu," uviedol pre nemecké médiá ofenzívny univerzál a autor druhého presného zásahu v stretnutí Thomas Müller.

Súvisiace články