Polojasno
25°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Gareth Bale ťahá Wales k historickej účasti na ME
Zdielať na

Gareth Bale ťahá Wales k historickej účasti na ME

HAIFA / Futbalisti Walesu zvíťazili v sobotňajšom dueli B-skupiny kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska na pôde Izraela 3:0 a po polovici eliminácie sú na prvom mieste v tabuľke so ziskom 11 bodov.

Walesania pomerne jednoznačne ovládli duel v Haife proti domácim futbalistom, ktorí do soboty nestratili v kvalifikácii ani bod. Hostia mali veľkú prevahu v počte streleckých pokusov 18:5 a ich úspešný rezultát režíroval hráč Realu Madrid Gareth Bale. V poslednom období pre hernú formu kritizovaný hráč zaznamenal dva góly a na jeden prihral záložníkovi Arsenalu Londýn Aaronovi Ramseymu. V doterajšom priebehu kvalifikácie má zo siedmich waleských gólov až šesť Balovu pečať - štyri strelil a dva pripravil svojim spoluhráčom.

Tréner Walesu Chris Coleman po stretnutí na diaľku varoval súperov v B-skupine, že jeho tím bude pokračovať v zlepšených výkonoch aj v druhej polovici kvalifikácie. "Diktovali sme tempo hry a predviedli skvelý výkon," citoval úvodné pozápasové Colemanove slová Lancashire Telegraph. Walesania prvýkrát za 40 rokov neprehrali v kvalifikácii päť po sebe idúcich stretnutí a majú smelé plány premiérovo postúpiť na európsky šampionát. "Izrael má dobré mužstvo, bolo náročné nastúpiť pred početným hľadiskom, ale našťastie sme si zachovali chladné hlavy. Splnili sme čiastkový cieľ zo začiatku kvalifikácie, aby sme v jej polovici boli medzi prvými tromi mužstvami. Je to jeden z najlepších výsledkov, pretože si treba uvedomiť, že sme vyhrali 3:0 na ihrisku súpera, ktorý doma rovnakým rozdielom vyprášil Bosnu a Hercegovinu," doplnil v rokoch 1992-2002 reprezentant Walesu. 

Súvisiace články