Polojasno
15°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Brilantné nožničky Matiča proti Portugalsku! Body pre Ronaldovcov
Zdielať na

Brilantné nožničky Matiča proti Portugalsku! Body pre Ronaldovcov

LISABON / Futbalisti Portugalska sa po zlom začiatku a vlaňajšej septembrovej domácej prehre s Albánskom (0:1) prepracovali nedeľňajším víťazstvom v Lisabone nad Srbskom 2:1 už na čelo kvalifikačnej I-skupiny a majú reálnu šancu postúpiť na budúcoročný kontinentálny šampionát do Francúzska.

Na lisabonskom Štadióne svetla sa o portugalský triumf tentoraz nepostaral úradujúci najlepší futbalista planéty Cristiano Ronaldo, ale dvaja jeho spoluhráči z obranných radov. Už v 10. min sa hlavou presadil Ricardo Carvalho: pre takmer 36-ročného stopéra to bol v 79. štarte piaty presný zásah v najcennejšom drese, ale prvý od februára 2007. Hoci po hodine hry krásne vyrovnal bývalý hráč MFK Košice, teraz už v službách FC Chelsea Nemanja Matič, Srbi s novým trénerom Radovanom Čurčičom na lavičke napokon nebodovali. Zaslúžil sa o to ľavý obranca Realu Madrid Fábio Coentrao, ktorý v 63. min rozhodol o dôležitom víťazstve Portugalska.

"Jednoducho sme museli vyhrať, napokon sa nám to podarilo," uviedol po stretnutí 27-ročný ľavák F. Coentrao a doplnil: "Vyrovnávajúci gól Matiča nás nezlomil, zachovali sme pokoj a chladnú hlavu. Vedeli sme, že máme dostatočnú kvalitu, aby sme ešte skórovali. Vyšlo to a sme spokojní.

Súvisiace články