Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hamšík najlepším futbalistom! Ocenenie venoval celému národnému tímu
Zdielať na

Hamšík najlepším futbalistom! Ocenenie venoval celému národnému tímu

ŽILINA / Aktuálne priaznivé rozpoloženie vo vnútri slovenskej futbalovej reprezentácie potvrdzujú okrem výkonov a výsledkov v kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Francúzska aj sobotné slová Mareka Hamšíka - najlepšieho hráča SR za rok 2014.

Dvadsaťsedemročný stredopoliar talianskeho klubu SSC Neapol si v Žiline prebral dovedna štvrté prvenstvo a venoval ho všetkým svojim spoluhráčom v drese s dvojkrížom na hrudi.

"Toto ocenenie by si zaslúžil celý kolektív, venujem ho aj im. Vytvorila sa fantastická partia, na ihrisku i v kabíne cítiť harmóniu. Všetko funguje tak, ako má. V klube sa vidíte každý deň, ale keď sa blíži reprezentačný zraz, nevieme sa dočkať jeden druhého," povedal na pódiu žilinského Mestského divadla Marek Hamšík po skončení priameho prenosu zo slávnostného vyhlásenia ankety.

Banskobystrický rodák si však pamätá aj na časy, keď neboli jeho vystúpenia v národnom tíme ideálne: "Vedel som, že tam boli rezervy, ale ja som futbalista, ktorý ide vždy na maximum a buď to vyjde, alebo nie. Vždy som slovenský dres prepotil na sto percent."

Druhé miesto za Hamšíkom nemrzelo Martin Škrtela, minulý kalendárny rok bol preňho totiž vydarený z každej stránky. "Ak nie najkrajší, určite to bol jeden z najkrajších rokov. Pravidelne som nastupoval, išlo mi to strelecky aj herne. S Liverpoolom sme bojovali o majstrovský titul. Darilo sa mi na klubovej, reprezentačnej i osobnej úrovni," uviedol 30-ročný stredný obranca a kapitán mužstva SR.

Martin Škrtel sa anketou nezaoberal počas roka, ba ani deň pred jej vyhlásením, plne sa totiž koncentroval na kvalifikačný súboj s Luxemburčanmi: "Futbal je kolektívny šport. Je to o výsledkoch družstva, jednotlivci sa len zvezú popritom. Takéto oceňovanie je príjemným spestrením."

Za najlepšieho mladého futbalistu do 21 rokov vyhlásili Ondreja Dudu, ktorý už síce zbiera skúsenosti v reprezentačnom "áčku", nevylučuje však aj krátky návrat k tímu SR "21". "Pokiaľ sa obaja tréneri po spoločnej úvahe dohodnú, že mám ísť do 'dvadsaťjednotky', nebudem s tým mať najmenší problém. Ešte môžem pomôcť mužstvu do 21 rokov, no som rád, že mám možnosť nasávať atmosféru seniorskej reprezentácie, čo znamená nachádzať sa v spoločnosti najlepších slovenských hráčov," prezradil stredopoliar poľského klubu Legia Varšava.

Spoluprácu medzi oboma spomenutými národnými výbermi avizoval už Pavel Hapal pri svojom uvedení do funkcie kouča SR "21". Český lodivod vtedy vysvetlil, že prednosť budú mať pochopiteľne potreby A-tímu.

Súvisiace články